Nasıl Mağaza Müdürü Olunur, Ne Kadar Maaş Alır

Nasıl Mağaza Müdürü Olunur, Ne Kadar Maaş Alır

Mağazacılık mesleği zor ve detaylı olduğu kadar, sosyal ve gelişime en müsait mesleklerden biridir. Mağazacılık alanında yöneticilik  hedefleri olan kişilerin öncelikle meslek hakkında bütün bilgileri edinmeleri ve ona göre bu yolda ilerlemeleri gerekmektedir. Mağazacılık mesleği kimine göre bir basamakken, kiminin asıl hedefidir. Basamak olarak kullanan kişiler genellikle iş dünyasında tecrübe edinip hedefledikleri mesleğe geçmekte ve bu alanda devam etmemektedir. Dolayısı ile bizi ilgilendiren kısım bu işi meslek olarak yapmayı düşünen kişilerin nasıl bir yol izleyecekleri.

Mağaza müdürlüğüne giden birkaç yol vardır; bunlardan bazıları uzun ve sabır gerektiren, bazıları da ciddi bir birikim ve eğitim gerektiren yollardır. Bu yolları detaylı olarak inceleyecek ve neler yapılması gerektiğini hep beraber göreceğiz.

Öncelikle eğitim konusundan bahsedelim. İşletme, iktisat, ekonomi, pazarlama veya buna benzer İktisadi ve idari bilimler alanında bir bölümden mezun olduysak ve mağazacılık alanına ilk defa adım atıyorsak, yapmamız gereken mağazaların yönetici yetiştirme programlarını takip etmek ve ilan yayınlandığında da başvurmaktır. Genellikle bu tarz programlara başvurabilmek için istenen ilk koşul, 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmaktır.

Bu şartlara uygunsak yapılan başvurunun ardından uygun görülmemiz halinde eğitime alınır, 4 ila 6 ay kadar teorik ve pratik eğitim alırız. Sonrasında ikamet ettiğimiz bölgeye uygun olurak markaya ait herhangi bir mağazaya, mağaza müdürü ve ya 2. müdürü olarak atamamız gerçekleşir. Sonrasında edindiğimiz tecrübe ve birikimler hem bulunduğumuz yerde daha da yükselmemizi sağlayacak, hem de daha sağlam kapılar açacaktır.

Bazı mağazalar lisans mezunu olunmaması durumunda da mağaza müdürlüğüne terfi imkanı getirmektedir. İşe satış danışmanı olarak başlayan bir kişi, reyon sorumlusu, müdür yardımcısı ve müdürlüğe kadar yükselebilmektedir. Bu biraz da markanın almış olduğu kararlara bağlıdır. Bazı markalar bu imkanı hiç tanımadan müdürleri dışardan temin etmektedirler. Fakat büyük çoğunluğunda mağaza müdürlüğüne uzanan uzun bir kariyer yolu vardır. Fakat her ne olursa olsun üniversite mezunu olmanın her alanda olduğu gibi bu alanda da büyük etkileri olacaktır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  evde bakım maaşı ne kadar?

Mağaza Müdürleri Ne Kadar Maaş Alır ?

Mağaza müdürleri çalıştıkları yere göre değişiklik göstermekle birlikte, asgari ücretin en az 3 katından başlayarak 15 katına kadar uzanan rakamlar kazanabilmektedirler.

Yorum yapın