Nasıl Bilgisayar Programcısı Olunur , Ne Kadar Maaş Alırlar?

Günümüzde büyük bir geçerliliği olan ve gelecekte de bu geçerliliği katlanarak artacak olan mesleklerden biri de bilgisayar programcılığıdır. Ana konusu bilgisayar olan bazı meslekler gibi bilişim sektörü içinde var olan bu meslek için bazı eğitimleri almak, nitelik kazanmak ve tecrübe edinmek gerekmektedir. Çoğu kişi bu bölüme bilinçsiz olarak girip, eğitim esnasında veya daha ileriki aşamalarda mesleğin önemini fark ederler. Kendini iyi yetiştiren bilgisayar programcısı maddi anamda da mesleki anlamda da tatmin olabilmektedir.

Bilgisayar Programcılığı Nedir?

Bilgisayarların, bilgisayar türevi donanımların çalışması için yazılımlara ihtiyaç vardır. Bunların yanı sıra bir çok işlemin bilgisayarlar ile yürütülebilmesi için bir takım programlar yazılması gerekir. Mevcut tüm sektörlerde kullanılan sayısız yazılım bulunmaktadır. Bu yazılımlar hem insanların işlerini kolaylaştırmakta, hem de daha kısa sürede işlerini bitirmelerini sağlamaktadır. Bilgisayar Programcıları bu yazılımları oluşturan ve düzenleyen kişilerdir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, kendini yetiştiren programcı başarıya ulaşabilir. Edindiği teorik bilgiyle sınırlı kalan kişinin meslekte ilerleme şansı çok yüksek değildir.

Peki Nasıl Bilgisayar Programcısı Olunur ?

Bilgisayar programcısı olabilmek için Üniversitelerin Bilgisayar Programcılığı ve benzeri 2 yıllık ön lisans bölümleri, Bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar mühendisliği gibi 4 yıllık lisans bölümleri, veya bilgisayar programcılığı üzerine yüksek lisans bölümlerini tamamlamak gerekir. Bunların dışında Üniversitelerin veya güvenilir kurumların uzmanlık sertifika programlarına katılıp başarıyla tamamladıktan sonra mesleğe adım atılabilir. Sonrası kişinin kendini iş hayatında ne kadar yetiştirdiği ile ilgilidir.

Bilgisayar Programcıları Ne Kadar Maaş Alır?

Bilgisayar programcıları asgari ücretin en az 2 katı olmakla birlikte çok daha fazlasını bulundukları pozisyona ve tecrübeye göre kazanabilmektedirler.

 

Dikkatini Çekmedi mi ?  Sinema Bileti Fiyatları Ne Kadar?

Yorum yapın