Evden Yapılacak 4 İş Fikri

Evden Yapılacak 4 İş Fikri..Korona virüsü sebebiyle insanlar evlerinden çıkma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Haliyle birçok kişi maddi olarak zor günler yaşamaya başladı. Bu yüzden insanlar evden yapılabilecek iş fikirleri aramaya başladı. Freelancer işler de insanlara evden çalışarak para kazanma imkânı sağlamaktadır. Biz de bu yazımızda evden çıkma yasağı süresince yapabileceğiniz freelancer işler konusuna değineceğiz.

Makale Yazarlığı Yaparak Para Kazanma :

En bilindik ve en güvenilir yöntemlerden birisidir. Çalıştığınız kadar para kazanabilme olanağı verdiği için çok avantajlı bir iştir. Bu işi yapmak için üst düzey yeteneklere ihtiyacınız da yoktur. Herkes gibi siz de birçok platform için makale yazarak veya içerikler üreterek kendinize gelir sağlayabilirsiniz. Makale yazarlığı yapabilmek için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.
-Öncelikle Türkçe dil bilgisi kurallarına hâkim olmalısınız. Oluşturacağınız içeriklerde noktalama ve yazım kurallarına dikkat etmeli, akıcı bir anlatım kullanmalısınız.
-Anahtar kelime, seo ve semantik yazım gibi konularda hızlıca bir eğitim almalısınız. Merak etmeyin bu bilgilerin hepsini internette kolayca bulabilirsiniz. Kısaca bahsetmek gerekirse anahtar kelime içeriğiniz ile alakalı olan kalıplaşmış aramalar, seo içeriklerinizin arama motorları tarafından tanınmasına yardımcı olan şeyler ve semantik yazım da alakalı anahtar kelimeleri doğru bir şekilde kullanarak içerikler oluşturmaya denir.
-Son olarak akıcı bir anlatım ve bilgilendirici bir yazı oluşturmalısınız. İnsanlar içeriklerinizde aradıkları sorunlara çözüm bulmalı ve okurken sıkılmamaları gereklidir.
Siz de Google üzerinden “makale satışı” diye arama yaparak hazır makale alan ve sipariş usulü makale yazabileceğiniz platformlara üye olabilir, kendi içeriklerinizi oluşturarak evden kazanç sağlayabilirsiniz.

Uzmanlıkları Satmak

Herhangi bir konuda olan uzmanlıklarınızı satarak da evden kazanç sağlayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse photoshop, seslendirme veya animasyon gibi uzman olduğunuz konularda freelancer sitelerinde ilanlar oluşturarak kazanç sağlayabilirsiniz. Bunun için yerli veya yabancı birçok platformda ilan oluşturup alıcılar bulabilirsiniz. Türkiye’de en bilindik olanları sadeceon.com, bionluk.com, armut.com ve freelancer.com’dur. İlan oluşturmadan önce bu siteleri ziyaret ederek diğer kişilerin yaptıkları işlere, verdikleri fiyatlara ve sundukları hizmetlere bakarak fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer İngilizce veya başka bir yabancı diliniz varsa yurt dışındaki projeler ile çalışarak kazancınızı döviz üzerinden sağlayabilirsiniz. Freelancer.com sadece yerli değil aynı zamanda dünya genelinde ilanların yayınlandığı bir sitedir. Buna benzer olarak guru.com üzerinden de yurt dışındaki işleri bulabilirsiniz. Sadece ilan oluşturup iş beklemenize de gerek yoktur. Hali hazırda açılmış olan iş ilanlarını inceleyip size uygun olanlara teklif vererek de kısa sürede uygun bir proje bulabilirsiniz.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Çeviri yaparak para kazanma

İngilizce Hikâye Yazarlığı

Günümüzün en popüler ürünlerinden birisi olan e-kitaplar pek çok kişi için bir yatırım aracı olarak görülmektedir. Amazon Kindle ve Kobo üzerinden kendi e-kitaplarını yayınlayıp bundan pasif gelir elde etmek isteyen bir sürü kişi vardır. İşte bu insanlar kitapları kendileri yazmak yerine freelancerlara yazdırmayı daha uygun bulurlar. Bu da evden para kazanmak isteyen kişilere iş imkânı verir. Genellikle guru.com ve freelancer.com üzerinde bu ilanları sık sık görürsünüz. Eğer hayal gücünüze ve İngilizcenize güveniyorsanız bu iş tam size göre. Açılan ilanlarda fiyatlar ortalama 100$ – 250$’dır. Ortalama 10.000 kelimelik bir hikâye istenilir. Bunu da normal seviyede olan bir kişi bir hafta da çok rahat bir şekilde yazabilir. Eğer siz de İngilizcenizi bir avantaj olarak kullanmak istiyorsanız bu ilanları inceleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise ilan sahiplerinin isteklerini tam olarak anlamak, en kısa sürede teslim etme sözü vermek ve verebileceğiz kadar uygun fiyatlar vermeye çalışmaktır. Bu sayede sizinle aynı ilana teklif veren diğer kişilerin önüne geçebilirsiniz.

Satış Ortaklığı

Son olarak, evden satış ortaklığı yaparak da para kazanabilirsiniz. Satış ortaklığı büyük firmaların ürün veya hizmetlerini geleneksel reklam yöntemlerinin aksine normal kişiler aracılı ile tanıtım yapmasına denilir. Sosyal medya veya arama sonuçlarında çıkan reklamlar artık insanlar için klasikleşmiştir. Yani eski etkilerini kaybetmeye başlamışlardır. İşte satış ortaklığı da bu tür durumlarda firmaların yardımına koşmaktadır. Onların ürünlerini bizim gibi normal insanlar pazarlayarak iki taraf da kazanç sağlayabilir. Satış ortaklığı yapabilmek için bir sosyal medya hesabına veya web sitesine ihtiyacınız vardır. Eğer yüksek takipçili sosyal medya hesabınız varsa veya yüksek trafiği olan bir web sitesine sahipseniz bu iş tam size göre. Yapmanız gereken şey bir satış ortaklığı platformuna üye olmak ve orada sunulan ürünleri kendi takipçileriniz ile paylaşmaktır. Sadece satış odaklı işler değil aynı zaman da uygulama indirme veya oyun kurma gibi konularda da kazanç sağlayabildiğiniz için bu yöntem çok avantajlıdır. Çünkü para harcamadan kazanma imkânı vermektedir. Yine İngilizce konusuna kendinize güveniyorsanız yabancı satış ortaklığı sitelerini inceleyerek döviz üzerinden kazanç sağlayabilirsiniz. Siz de Google üzerinden “satış ortaklığı yapılabilecek siteler” diye arama yaparak detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Dikkatini Çekmedi mi ?  İnternetten Para Nasıl Kazanılır?

Özet olarak evden ve internet üzerinden yapabileceğiniz birçok iş bulunmaktadır. Yapmanız gereken şey biraz emek verip başlamaktır. Birkaç ay içerisinde normal işinizden elde ettiğiniz kazanca rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Belirsizlik ortamında yaşadığımız şu dönemlerde böyle işlerle kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Hepinize bolkazançlar!

Yorum yapın