Makele Yazarak Para Kazan

Korona virüsü sebebiyle evlerinden çıkamayan insanlar maddi olarak zor günler geçirmektedir. Bu yüzden kendilerine evden yapabilecek işler aramaya başlamışlardır. Yapılan aramalar sonucunda herkesin karşısına aynı iş çıkmaktadır, o da makale yazarlığıdır. Sizin de bildiğiniz gibi internet kullanımı günden güne artmaktadır. Artık insanlar bilgi almak, yeni şeyler öğrenmek ve eğlenmek için internet ortamında vakit geçirmektedir. Hal böyle olunca bu platformlara içerik üretebilecek insanlara olan talep git gide artmıştır. Makale yazarları da bu türlü platformlara içerik üreterek kazanç sağlayabilirler. Bu kimi zaman e-ticaret sitelerinde bulunan ürünlere bir tanıtım yazısı olur kimi zaman ise sıradan bir blog içeriği. Biz de Biblog.com.tr olarak sizler için araştırdık ve makale yazarak nasıl para kazanılır konusunu bu içeriğimizde derledik.

NASIL MAKALE YAZARI OLUNUR?

İş ilanı sitelerinde “makale yazarlığı” diye arama yaparak size uygun olan işlere göz atabilirsiniz. Ayrıca makale yazarlığı freelancer işler grubuna girdiği için sadece bu amaçla kurulmuş olan birçok platform mevcuttur. Google üzerinden “makale alımı yapan siteler” diye arama yaparak size uygun olan platformlara üye olabilirsiniz. Pek çoğu üyelik ücreti istemez. İsteyenler ise rekabetin ve alıcıların çok olduğu platformlar olur. Buradaki platformların herhangi birisine veya birden çoğuna kaydolarak siz de makale yazarı olabilirsiniz.

MAKALE NASIL YAZILIR?

Makale yazmak sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Bunun için üst düzey bir eğitime de ihtiyacınız yoktur. İsteyen herkes kendi makalelerini yazarak bundan kazanç sağlayabilir. Ama bilmeniz gereken birkaç nokta vardır. Öncelikle noktalama işaretleri ve doğru dil bilgi kullanımı içerik üretiminde çok kritik noktalardır. Çünkü oluşturacağınız içerikler özenle ve yazım kurallarına uygun olarak yazılırsa alıcı bulmanız oldukça kolaylaşır. Ek olarak akıcı bir anlatım dili kullanmanız ve anlatım bütünlüğünü korumanız da oldukça önemlidir. Kitaplar ile arası iyi olan kişiler bu konuda oldukça avantajlı olurlar. Son olarak içerikleriniz bilgi verici olmalı, gerçek bilgilere dayanmalı ve gerekli durumlarda kaynak gösterilebilmelidir. Bu kurallara dikkat ederek içerik oluşturursanız alıcı bulmanız da oldukça kolaylaşacaktır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  HoneyGain: İnternetinizi Paylaşarak Para Kazanma Yöntemi

NE TÜR MAKALELER YAZABİLİRİM?

Bu konu tamamen ikiye ayrılmaktadır. Çünkü makale yazarları iki şekilde çalışmaktadırlar. Birincisi sipariş usulü ikincisi ise hazır makale olarak anılan türdür. Sipariş usulü olarak anılan türde alıcılar sizden yazmanızı istediği konuları, kullanmanız gereken anahtar kelimeleri (bu konu hakkında aşağıda bilgi bulabilirsiniz) ve anlatımınızın nasıl olması gerektiğini söylerler. Hatta kimi durumda başlıklardan tutun da içeriği oluşturabilmek için ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü kaynağı size sunarlar. Size de içerikleri belirtilen şekillerde oluşturmak kalır. Bu e-ticaret siteleri ve günlük ziyaretçisi yüksek olan site sahipleri tarafından sık sık tercih edilen bir yöntemdir.

Diğer türlü olan, yani hazır makale olarak tabir edilen iş türü ise, konuları sizin belirlediğiniz, istediğiniz anahtar kelimeleri kullandığınız ve istediğiniz zaman istediğiniz kadar yazabildiğiniz içerikler türüdür. Aklınıza gelebilecek her türlü konuda yazmanız mümkündür. Hobilerinizden tutun da uzmanlıklarınıza kadar bilgi verici, eğlendirme amaçlı ve sorun çözmeye yönelik içerikler oluşturarak bunlardan kazanç sağlayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse fitness ve diyet konusunda geçmiş bir deneyiminiz olduğunu varsayalım. Siz de buna yönelik bir içerik veya içerikler oluşturarak kazanç sağlamak istiyorsunuz diyelim. Bunun için yapmanız gereken insanları bilgilendirmek ve onlara yol göstermek amacı ile içerikler oluşturmaktır. Onlara fit bir vücut yapabilmeleri için uygulamaları gereken diyet listesini, günlük rutinlerini, ufak tüyoları ve spor programlarını anlatan içerikler oluşturabilirsiniz. Bu sayede onları bilgilendirme amacı ile içerikler oluşturmuş olursunuz. Veya bir film tutkunu olduğunuzu düşünelim. Sizin de bildiğiniz gibi insanlar sadece film izlemek ile kalmaz o filmler hakkında yapılan yorumları okumayı da çok severler. Çünkü başka insanların görüşleri onlar için değerlidir. Hele alanında otorite sahibi birisi olduğunu düşünürsek! İşte siz de izlediğiniz filmlerin yorumlarını içerik haline getirerek bundan kazanç sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken filmden hemen sonra yorumlarınızı, sevdiğiniz veya eksik olan kısımlarını değerlendirdiğiniz bir içerik oluşturmak. Bunu da hazır makalelerinizi satabileceğiniz platformlara yükleyerek kolayca satabilirsiniz.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Affiliate nedir? Nasıl para kazanılır?

MAKALELERİNİZİ OLUŞTURURKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN ŞEYLER

Şimdi gelelim makale oluştururken dikkat etmeniz gereken şeylere. Öncelikle Seo kavramını kesinlikle öğrenmelisiniz. Çünkü bu içeriklerin amacı arama motorları aracılığı ile web sitelerine ziyaretçi çekmektir. Daha açıklayıcı olursak site sahipleri bu tarz makaleleri sitelerine yeni kullanıcı çekmek ve onların herhangi bir sorununa çözüm üretmek için alırlar. Peki Seo nedir ve Seo uyumlu makale ne anlama gelir? Seo, arama motoru optimizasyonu demektir. Yani web sitelerini arama motorlarına tanıtmak için yapılan işlemler denilebilir. Bunun türlü türlü yöntemi olduğu gibi en bilindik olanı anahtar kelime kullanımıdır. Anahtar kelime ise kullanıcıların sıkça aradıkları kalıplaşmış aramalara denir. Örnek verecek olursak “makale yazarlığı” bir anahtar kelimedir. İşte yazacağınız konu ile alakalı olan anahtar kelimelere içeriğinizde yer vererek seo ile uyumlu makale hazırlamış olursunuz. Anahtar kelime kullanımı da çok kritik bir öneme sahiptir. Çünkü doğru anahtar kelime kullanımı ile iyi bir Seo çalışması yapılabileceği gibi yanlış anahtar kelime kullanımı ile spam da yapılabilir. Doğru kullanım için konunuz ile alakalı olan anahtar kelime kullanmak ve anahtar kelimelerin metinlere oranını %5 ila %12 arasında tutmak gereklidir. Bu birçok uzman tarafından doğrulanmış bir yöntemdir.

SİZİ DİĞER MAKALE YAZARLARININ ÖNÜNE GEÇİRECEK SIRLAR!

Ek olarak sadece anahtar kelime kullanımı ile kalmak yerine içerik oluştururken yapılabilecek başka çalışmalar da vardır. Her ne kadar üst düzey konular olsa da şimdiden fikir sahibi olmanız ve içeriklerinizi onlara göre hazırlamanız sizi bir adım öne geçirecektir. Semantik anlatım dili olarak anılan yöntem ile çok daha kaliteli içerikler oluşturabilirsiniz. Sizin de bildiğiniz gibi teknoloji durmadan gelişir. Bundan sürekli nasiplenen şeylerden birisi de arama motorlardır. Her gün algoritmasını güncelleyen bu yapay zekâ ürünü kimi zaman günde 3 defa güncelleme alabilir. İşte biz de normal makale yazarlarından sıyrılmanız ve daha kaliteli içerikler oluşturmanız için sizi bu konu hakkında bilgilendireceğiz. Semantik anlatım, içerik oluştururken konu ile alakalı olan başka anahtar kelimelere de yer vermek demektir. Google gibi arama motorları bir içerikte sürekli aynı anahtar kelime kullanımını sevmez. Onun yerine konu ile alakalı olan ve ilişkilendirilme olasılığı olan diğer anahtar kelimelerden bahsedilmesini sever. Örnek vermek gerekirse makale yazarlığının yanında freelancer işler gibi bir anahtar kelime kullanmak semantik bir anlatım diline örnek olacaktır. Ayrıca evden yapılabilecek işler de bu kategoriye girdiği için doğru bir kullanım olacaktır. Siz de içeriklerinizi oluştururken konunuz ile alakalı olan diğer kategorilerdeki anahtar kelimelere yer vererek semantik anlatım yapabilirsiniz. Bu şekilde içerikleriniz arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer edinecektir.

Yorum yapın