Çeviri yaparak para kazanma

Günümüzde dil bilmek bir ayrıcalık olmaktan çıktı. Eskiden dil bilen insan sayısı bir elin parmağını geçmezdi bugünlerde ise dil bilmek kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi. Dil bilmeden, tam kurumsal olamamış bir firmada bile iş bulmak neredeyse imkansız. Hal böyle olunca öğrenciler dil öğrenmek adına çeşitli kurslar, eğitim setleri veya yurt dışına gezi seferleri alıyor. Aldıkları hizmetleri doğru bir şekilde uygulayan genç insanlar dil öğrenme zorunluluğunu alt ederek kariyer basamaklarının ilki ve en önemlisi olan dil bilme aşamasını tamamlamış oluyorlar. Eğer siz de ruhu genç insanlardan birisiyseniz ve dil öğrenmek için binlerce lira harcadıysanız neden bu yeteneğinizi kullanarak para kazanmıyorsunuz? Sonradan kazandığınız bu yeteneğinizi kullanarak çeşitli sektör ve yollardan para kazanmanız mümkün ama bu yazımda ben ” Çeviri yaparak para kazanma ” işlemine yoğunlaşacağım. Eğer çok dilli biri iseniz çeviri yaparak bu işten gelir elde edebilmeniz mümkün. Lafı uzatmadan detaylara geçelim.

ÇEVİRİ İŞLEMİ NEDİR?

Çeviri, bir metnin orijinal haline bağlı kalarak başka dillerde yeniden yazma işlemidir. Çeviri işlemini yapabilmek için iki dil bilmeye ihtiyacınız vardır. Bir dili okuduğunuzda anlıyorsanız ve anladığınızı başka bir dilde cümleler haline dökebiliyorsanız çeviri yaparak para kazanma tam size göre bir iş.

ÇEVİRİ YAPARAK NASIL PARA KAZANILIR?

Çeviri işlemi Google Translate gibi çevrimiçi araçlar ile de yapılabiliyor ama çoğu şirket çeviri işlemini bu tür araçlar ile değil çevirmek istedikleri dili ana dili gibi bilen insanları işe alarak hallediyorlar. Tabii büyük şirketlerde bu söz konusu fakat küçük şirketler tüm dünyada dalga dalga büyüyen bir sektöre başvurarak bu işlemi yaptırıyor : Freelance Tercümanlık. Serbest çalışan tercümanlara küçük veya yerel şirketler ciddi paralar ödeyerek işler veriyor. Bu tür şirketlerin fazla para vermesinin sebebi işin sürekli olmaması. Bir tercümanlık işi aldığınız zaman metin size ulaştırılır, ücretiniz ödenir, metni çevirirsiniz ve geri yollarsınız. Part – time işler arasında en fazla gelir seviyesine sahip olan bu işi yaparak ciddi paralar kazanabilirsiniz.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Makele Yazarak Para Kazan

GOOGLE TRANSLATE GİBİ ARAÇLAR VARKEN ŞİRKETLER NEDEN ÇEVİRMENLERE PARA ÖDÜYORLAR?

Nedeni çok basit ; hiçbir makine bir insandan daha iyi düşünemez. Evet Google Translate gibi araçlar günümüzde çok popüler fakat oldukça eksik oldukları bir nokta var , düşünmek. Türkçe’de yüz kelimesi birden fazla anlama geliyor siz sayı olan 100’ün İngilizcesini merak ettiniz ve Google Translate’e yüz yazdınız, translate ‘in bize verdiği yanıt ise : face ( yüz , surat anlamında). Ama bir insan metini okuyarak cümlenin gidişatına göre oradaki yüz’ün ne anlama geldiğini anlayıp ona göre çeviri yapabilir. Şirketler bu tür sıkıntıları Translate gibi araçlar ile aşamadıkları için bir insana danışıyorlar ve işlerini yaptırıyorlar. Bu da dil bilen insanlar için gelir kapısı haline geliyor.

NE KADAR KAZANIRIM?

Çevirmenlik işinde tam manası ile kendi işinizin patronusunuz. Ne kadar kazanacağınızı , çalışma sürenizi hatta hangi işlerde çeviri yapacağınızı siz belirlersiniz. Bu da oldukça rahat çalışma ortamında rahat bir gelir kapısı anlamına geliyor. Piyasada ortalama olarak 100 kelime başına 2$ teklif ediliyor. Siz de bu piyasaya uyup çeviri yaparak para kazanabilirsiniz.

ÇEVİRİ YAPACAKLARA TAVSİYELER :
Firmalar ve şirketler ile iletişimi iyi tutun,
Aldığınız işi en kısa sürede işverene yetiştirin , tekrar işe ihtiyaç duydukları zaman ilk akıllarına gelen siz olacaksınız.
Sizi aşan işleri kabul etmeyin ve bu işte kendinizi yetersiz gördüğünüzü nazik bir dilde ifade edin.
Amacınızın bu işten para kazanmak olduğunu firmalara hissettirmeyin. Bu işi zevk aldığınız için ve dilinizi geliştirmek için yaptığınızı söyleyin.
Sektörde yer edinene kadar piyasa altı ücrette çalışın bu daha fazla müşteri çekmenize ve tanınmanıza yol açacaktır.

Hangi platformu kullanırsanız kullanın iş aldığınız kişilere hakkınızda olumlu yorum yapıp yapamayacaklarını sorun ve rica edin. Kullandığınız platformda daha üst sıralarda çıkmanıza yardımcı olacaktır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Sweatcoin ve Sweat Hero: Kripto Para Kazanmanın Eğlenceli Yolu

HANGİ PLATFORMLARDA ÇEVİRİ YAPARAK PARA KAZANABİLİRİM?

freelancer.com : Freelance çalışanlar için vazgeçilmez nimet olan bu sitede çeviri yaparak para kazanmanız mümkün.
bionluk.com : Bu platformdan da çeviri yapabileceğinizi şirketlere duyurabilirsiniz.
cevirimvar.com : Türk girişimciler tarafından kurulan bu siteye başvurarak çevirmen olabilir ve bu işten para kazanabilirsiniz.
proz.com : Çevirmenlikten bahsedip bu siteyi yazmamak olmazdı herhalde.
upwork.com : Yine freelance çalışan insanlar için kurulmuş bu platform üzerinden müşterilerinizi bulabilirsiniz.
Traduguide.com : Bu platform üzerinden de müşterilerinizi bulabilir ve güvenli bir şekilde ödeme alabilirsiniz.

Bu yazımda sizlere Çeviri Yaparak Para Kazanma işlemini anlatmaya çalıştım. Eğer yazımı beğendiyseniz ve emeğimin karşılığını vermek istiyorsanız sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak bana destek olabilirsiniz.  Bol Kazançlar!

Yorum yapın