Htaccess ile Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Sunucumuzda varolması gereken bir dosyadır htaccess. Bu dosya ile birçok şeyi web sitemiz için yapabiliriz. Bunlardan biri de yönlendirme olayı. Örneğin bir web siteniz var, bu sitenize kullacılar www yazmadan girdiğinde sitenin www olarak yönlenmesini istiyor olabilirsiniz. Bu kimi zaman tercih meselesi, kimi zaman cache sistemi sebebiyle sitenin etkin kullanılamaması veya SEO açısından sorun yaşatabilir.

Htaccess ile Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Sunucumuzun kök dizinine bir .htacces dosyası atarak bu sorunu çözebiliriz. Böylelikle ister www olarak (http://www.tambilgi.net)  ister www olmadan (http://tambilgi.net) sitenize yönlendirme yapabilirsiniz. Kodu altt vereceğim. Buna geçmeden önce bir hatırlatma yapmak istiyorum. WordPress ve Blogger’da yönlendirme yapmak isterseniz bu mümkün. WP’de sol menüden Ayarlar >> Genel kısmına girin. Url alanlarını http:// olmak kaydıyla www olarak yada bu olmadan girin. Böylece sitenizi buna göre yönlendirme yapacaktır.

 

 

Blogger’da da aynı şekilde, www olarak yönlendir seçeneğini işaretlerseniz, siteniz başında www olarak yönlenir.

Şimdi .htaccess için eklemeniz gereken kodu verelim.

www olarak yönlendirmek için

 

RewriteEngine On
Options +FollowSymLinks
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^siteadresi\.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.siteadresi.com/$1 [L,R=301]

Konuyu fazla dağıtmadan burada bitirelim. Htaccess ile alakalı merak ettiklerinizi sorabilir yada istek belirtebilirsiniz.

Dikkatini Çekmedi mi ?  WordPress Xmlrpc Açığı ve Artan Sunucu Tüketimi Sorunu (Çözümlü)

Yorum yapın