WordPress “Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Bir Hata Oluştu” Hatası ve Çözümü

Evet arkadaşlar, bugün başıma gelen bu hatayı sonunda çözebildim. Şuana kadar herhangi bir veritabanı hatası yaşamamıştım ancak bugün siteye girdiğimde belirtmiş olduğum hatayı gördüm. Biraz araştırınca sunucu kaynaklı olabileceği, wp-config.php de yer alan bilgilerin doğru olup olmadığı gibi şeylerin yazılmış olduğunu gördüm ancak bunlar benim sorunuma çözüm değildi. Çünkü wp-config.php de bir değişiklik yapmadım yada veritabanımın adını felan değiştirmedim. Ama ben yine de bu sorunları yaşayabileceğiniz düşüncesiyle madde madde çözüm önerilerimi sıralayacağım ve son olarak kendi çözümüm ne bunu göstereceğim.

Öncelikle WordPress’i yeni kuranlar için bu hatayı aldıklarını farzedip bu durumda yapmaları gerekeni söyleyeyim.

Sitenize FTP ile bağlanıp wp-config.php dosyasını indirin ve dosyada yazılan kısımlara dikkatle bakın. Veritabanı adı, kullanıcı adı, şifre gibi bilgilerin doğruluğu çok önemli. Bu veritabanını Cpanel ile oluşturduysanız tekrar oraya giderek karşılaştırma yapabilirsiniz. Veritabanı kullanıcı adı oluşturup bunu veritabanınızla bağlamanız ve gereken tüm izinler vermiş olmanız gerekir. Bu konuyla ilgili zaten bir makale yazmıştım, buradan bakabilirsiniz.

Bu karşılaştırmayı yaptınız ve sorun devam mı ediyor? O halde diğer aşamaya geçelim. siteadınızxxx.com/wp-admin bağlantısına tıklayın, eğer sorun varsa size uyarı verecektir, veritabanınızın onarılması gerektiğini gösteren bir ikaz göreceksiniz ve size bir kod verecek;

define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);

Bu kodu wp-config.php dosyanıza ekleyin ve site adresinizin sonuna /wp-admin/maint/repair.php ekleyip tekrar girin. Tamir et seçeneğini tıklayın. Eğer hala onaramıyorsa veritabanı tablolarınızın hasarı büyük boyutta demektir. Yani bu da demek oluyor ki diğer aşamaya geçeceğiz.

Cpanelden phpMyAdmin’e giriş yapın, ilgili veritabanınızı sol menüden seçin, açılan veritabanı tablolarınızın tümünü işaretleyerek yine altta yer alan Tabloları Onar seçeneğini tıklayın.

 

Tabloları da onardınız ancak hala aynı hatayı alıyorsanız son yöntem olarak benim uyguladığım yöntemi deneyin. Öncelikle her ihtimale karşı veritabanı yedeğini alın. Daha sonra Cpanel Veritabanları bölümüne giderek yeni bir veritabanı kullanıcısı oluşturun. Daha sonra bu kullanıcıyı veritabanınızla bağlayın(tüm izinleri aktif hale getirin, bu anlatım üstte verdiğim veritabanı oluşturma makalesinde detaylı olarak anlatılmıştı) ve wp-config.php üzerinde kullanıcı adınız ve şifrenizi güncelleyin. Artık sorununuz çözümlenmiş olmalıdır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  WordPress Xmlrpc Açığı ve Artan Sunucu Tüketimi Sorunu (Çözümlü)

Daha fazla soru için lütfen yorum alanını kullanarak sorunuzu belirtin, sorularınızı iletişim alanından YAZMAYIN LÜTFEN!

Yorum yapın