WordPress Virüs Temizleme ve SEO

WordPress Siteni koruma dışından gelen her türlü saldırıya karşı güvenli tutmak için önemlidir. Virüsler, kötü amaçlı yazılımlar ve diğer zararlı saldırılar ciddi zararlara neden olabilir. Şifrelerinizi çalma, bilgilerinizi gasp etme, sitelerinize erişim kısıtlaması ve verilerinizi imha etme konuları tehdit altında olur. WordPressVirüs Temizleme ile bunlardan uzak duracaksınız. Otomatik temizleyiciler, albenisi de dahil olmak üzere WordPress’in son sürümlerine çalışabilecek etkili yöntemler sunan WordPress Virüs Temizleme servisleri ile sağlanabildiğinden, WordPress Güvenlik uzmanlarını aramaya ihtiyaç yoktur. Ayrıca, WordPress Virüs Temizleme yöntemlerinin bir kombinasyonuyla üst düzey güvenlik ve saldırı kaydetme özelliği sunmak için bütünleşik saldırı açıklama araçlarını da kullanabilirsiniz.

Virüslerden Korunmak için Ne Yapmalı?

Bir WordPress sitesine virüs ya da kötü amaçlı yazılım saldırısı gerçekleştiğinde, güvenlik uzmanlığı gerektiren onarım ve temizlik gerektirebilir. Ancak, bunları gerçekleştirmeden önce çoğu web sahibi için en iyi ilk adım, etkilenen bütün dosyaları yeniden yüklemek ve virusongibimalzemeleri.orgkaynaklıı anısıtma yapmak olacaktır. Virüslerden korunmak veya temizlemek için WordPress kullanıcılarına tavsiye edilen önlemler sürekli temizliği yapmak, ana dizin üzerindeki en az bir kopyasını saklamak, web ekibi tarafından her zaman ziyaret edilen en son güvenlik güncellemelerini yüklemek ve SSH protokolünü kullanmaktır. Bu tavsiyeleri göz ardı etmeyin.

WordPress Virüs Temizleme, SEO’ya Etkisi

WordPress Virüs Temizleme ve SEO numaralandırılmış listelere ya da grafiklere eklenebileceği gibi, farklı derecelerde birkaç gerçek deneyim içeren örneklerin SEO stratejisine birçok farklı kişisel dokunuşu olacaktır. SEO virüs temizliği ile, en küçük hatalar bile büyük sitelerin kumarıdışı edilmesine neden olabilir. Bununla birlikte, iyi bir WordPress virüs temizleme stratejisi sayesinde, sitedeki bozuk bağlantılar silinebilir, terimler optimize edilebilir ve arama motorları için daha çekici hale getirilebilir. Bütün bunlar, sıkıca Google arama sonuçları (SERP) için şart – ve bu da, ziyaretçi trafiğiyle daha iyi rank ve açıkça talep üretir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Premium WordPress Temalarının SEO Açısından Faydaları

Temizlik maliyeti ve tamamlama süresi

Virüs temizlik maliyeti sanal ortama ve etkilenen alana bağlı olarak değişebilir. Bazen doğrudan bir ücret ödemek gerekebilir. Maliyetler saatlik tarife gibi veya tüm çalışma için sabit bir ücret olarak ödenebilir. Birden fazla vaka için daha uygun fiyatalı çözümler olabileceği unutulmamalıdır. Başlangıç ​​seviye WordPress virüs temizliğinde, ekipmanın çalışmasından ve / veya sistemin tekrar denenmesinden sonra beklenen tamamlanma süresi yaklaşık birkaç saattir. Daha karmaşık ekipman, zararlı programların tamamen temizlenmesi veya işlemlerin tümünün tekrar kurulması gerektiğinde, bitmiş sonuçlar haftalar içerisinde ortaya çıkabilir.

Ücretli WordPress İşlemleri

WordPress Virüs Temizleme, WordPress sitenizi kötü amaçlı yazılım, virüs ve diğer saldırılara karşı koruyabilmek için önemlidir. Sitenizi daha güvenli hale getirmek için otomatik temizleyicilerin çalışmasını sağlayan WordPress Virüs Temizleme servisi ve WordPress Güvenlik uzmanlarının yardımını almanız önerilir. Ayrıca, WordPress Virüs Temizleme ile sizler SEO açısından da ciddi avantajlar sağlayacaksınız.

WordPress sitenize virüs bulaştı ise virüslerden kurtulmanın yolu yani virüs temizleme aslında oldukça basittir. İşlem öncesinde eklenti adlarını, temanızın orjinalini bilgisayarınızda bulundurmalısınız. Bu işlemden doğabilecek sorunlar için cliaweb bir sorumluluk kabul etmez.

1- Önce tam wordpress yedeği hosting kontrol panel üzerinden bilgisayara indirilir.
2- wp-config.php, wp-content/uploads dosya ve klasörleri bilgisayara yedeklenir. Kalan dosyalar ftp den silinir.
3- Orjinal wp dosyaları yüklenir. Yüklenirken üzerine yazma sorarsa tamam denir.
4- Önceden not alınan plugins ler sıfırdan indirilip plugins/ altına atılır.
5- Temanın orjinal klasörü themes/ altına yüklenir.
6- wp-config.php içerisindeki eşsiz doğrulama anahtarı değerleri değiştirilir. Veritabanı şifresi de hosting üzerinden ve bu dosya üzerinden değiştirilir.
7- wp-config.php dosyasında yabancı bir şifreleme / kod var ise silinir.
8- wp-admin admin şifresi değiştirilir. Var ise ek kullanıcılar tablodan silinir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Htaccess ile Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Böylece wordpress dosyaları, tema dosyaları ve eklenti dosyaları ile ayrıca veritabanı kullanıcı şifreleri güncellenmiş, yenilenmiş olur. Bu sayede virüslerden kurtulmuş oluruz.

Yorum yapın