En Güzel Bebek Battaniyesi Modelleri

Anne ve babalar seçimlerinde bebeklerinin konforu ve sağlığını göz önünde bulundurmak için çok dikkatli olmalıdırlar. Bebek battaniyeleri, uyku saatlerini geçirmeleri için bebeklerin lehine en sıcak ve en güvenli ortamı sunmaya yardım eder. Bundan dolayı, bebek battaniyeleri seçebilmek için birçok faktör dikkate alınmalıdır.

Özellikler

Bir bebek battaniyesinin kalitesini biçimlendiren özellikler arasında; materyali, miktarı, boyutu, şekli, desen ve dokumadayla ilgili özellikler yer almaktadır. Aynı zamanda, sizin ve bebeğinizin isteklerini ve arzularını da karşılamak için çeşitli malzemelerde de mevcut olan battaniye modelleri arasından seçim yapmak mümkün olabilir. Bunlar arasında, bebeklerin rahatlayabilecekleri, nemi tutarak üstüne ısı yönlendirebilecekleri ve çeşitli türde hava akımına sahip malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler arasında kumaş, pamuk ve silikonlu iplikler de yer alabilmektedir. Üstelik, bu modellerin çoğu çamaşırda tahriş etmez, kolay temizlenebilir, aşınma ve darbelere dayanıklıdır. Buna ek olarak, bebek battaniyeleri her çocuğun bedensel gelişimini karşılamak için farklı uzunluk ve genişliklerde modeller bulunmaktadır.

Nasıl Seçmek Gerekir?

Evinizi, bebeğin uyuması için görsel olarak keyif verici hale getirmek istiyorsanız, sayfalarına desenler yerleştirilmiş bebek battaniyeleri arasından seçim yapmak iyi bir fikir olabilir. Ayrıca bebeğinizin performansını arttırmak için modeliyle özel bir şekilde tasarlanmış olduğundan emin olmanızda fayda vardır. Eğer cömertlik yaklaşımlarının, çevredeki narenciye perspektiflerini befikirdeyse, bebeğiniz için doğal ve toksinlerden arındırılmış ipek uyku sistemlerinin malzemesi olan battaniyeler bulunabilir.

Bebek Battaniyesi Nasıl Kullanılır?

Battaniyenin kenar yırtıklarından çıkan dişlilerle bebek arabasının üstüne takılabilir. Bebek battaniyesinin tabanındaki dişli askılar, battaniye çerçevesinin tabanına sabitlenir. Battaniyeyi doğru şekilde takarak pozisyonunu ve desteğini ayarlayın, kenar çerçevelerini bebeğin üzerinde rahat bir şekilde pozisyona getirin ve sonra topuğa bağlayın. Battaniyeye kaydırma veya nefes almasını engeller nitelikte basınç uygulamamaya dikkat edin ve bebeğin canını yakıp konforunu bozmamasına dikkat edin. Kumaşların altına hava akımının önlenmesini, mikropların paspaslanmasını veya kişisel alerjilerin yayılımını önlemek için battaniyenin tüm yerlerini bıçak, ateş veya şarj cihazı gibi metal araçlarla kullanmayın.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Bebek Yelekleri Örgü Modelleri

Bebek Battaniye nasıl Dikilir?

Bebek battaniyeleri, bebeklerin konforlu, güvenli ve sıcak bir ortamda uyumasına yardımcı olmak için seçimlerde yetişkinlere yardımcı olacak birçok kriter barındırmaktadır. Bebeğin lehine size tavsiyede bulunmak için sağlıklı bir ortam ve orantılı bir performans sağlamak için dağınıklıktan uzak, ferah ve konforlu olmak önemlidir.

eni yılda pek çok örgü modeli trend olmayı başarmıştır. Özellikle bebekler için kullanacağınız bu tür örgü modelleri ile göz alıcı el işleri yapabilirsiniz. Eğer bebekler için bir battaniye örmeyi düşünüyorsanız mutlaka ipin kalitesine dikkat etmeniz gerekir. Çünkü bebeklerin ciltleri yetişkinlerin ciltlerine göre daha hassas olduğundan dolayı, battaniyeler bebeklerin ciltlerinde tahrişe ve kaşıntı gibi durumlara neden olabilir. Dolayısı ile bebeğinizin hassas cildini korumak adına her zaman daha yumuşak ve kadife türünden ipler kullanmalısınız.

Öte yandan bebek battaniyeleri sık sık kirlendiği için sürekli yıkanan ürünler içinde yer almaktadır. Yani bebek battaniyesinden kullanacağınız iplerin kesinlikle yıkanmaya karşı dayanıklı olması gerekmektedir. Aksi halde ördüğünüz battaniyelerde salma veya keçeleşme gibi durumlar kaçınılmaz olacaktır. Örgü bebek battaniye modelleri için bu yazımızda sizlere arı desenli bebek battaniyesini anlatacağız. Bu modeli hem kız çocuklarınız için hem de erkek çocuklarınız için çok rahat bir şekilde örüp kullanabilirsiniz.

Örgü Bebek Battaniyesi Yapım Aşamaları Yapılışı

  • İlk olarak 1 metre ya da 1,5 metre uzunluğunda şişimize ilmek alarak başlıyoruz.
  • Akabinde 5 sıra haroşa örgü yaparak ilerliyoruz.
  • 5 sıra haroşa örgüden sonra artık düz örgü örmeye başlayacağız
  • Ama ilk başta ve yine örgünün sonundaki 5 ilmeği 5 adet haroşa örgü yapmamız gerekmektedir.
  • Bu sayede 4 kenarı da bir kara şeklini alarak haroşa örgü çıkaracaktır.
  • Düz örgü yaparken ilmeklerin ne sıkı ne de çok gevşek olmadığından emin olmanız şarttır.
  • Tüm örgüyü bitirmeden önce son 5 sırayı, tıpkı ilk başta yaptığımız gibi 5 sıra boyunca haroşa yaparak bitireceğiz.
  • Örgü zemini bittikten sonra artık üzerinin desenlerini yapmaya başlayabiliriz
  • Desenler için tığ ile 3 adet zincir alarak işimize başlıyoruz
  • 3 sıra trabzan örgü yaptıktan sonra artık siyah ipimize geçebiliriz.
  • 3 adet siyah ipimizle tırabzan örgü yaparak arı şekli vereceğiz.
  • 3 adet sarı çizgi 3 adet siyah çizgi ortaya çıktıktan sonra artık kanat kısımlarını örmeye başlayabiliriz.
  • Kanat kısımları için ise beyaz ip kullanabiliriz.
Dikkatini Çekmedi mi ?  Yeni Doğan Bebek Patik Modelleri ve Yapılışı

Tüm örgü bittikten sonra düz battaniye örgümüzün üzerine dikmemiz gerekiyor.

Yorum yapın