Şiveydiz nedir, nasıl yapılır? Ne zaman yapılır? – HY Gazete

Gaziantep yöresine özgü bir temek olan Şiveydiz, özellikle taze sarımsağın yeni çıkmaya başladığı ya da bollaştığı dönemlerde yapılır.

Şiveydiz Malzemeleri:

  • 1 kilogram taze sarımsak
  • 500 gram pırasa
  •  Yarım kilogram kemikli et (kuzu ya da dana)
  • 300 gram süzme yoğurt
  •  Tuz
  • Karabiber
  • 1-2 su bardağı haşlanmış nohut

Üzeri için Gerekenler:

 Şiveydiz Nasıl Yapılır?

  

  • Öncelikle eti düdüklü tencerede haşlıyoruz.
  • Yeşil sarımsakları yeşil sap kısımlarına kadar resimdeki boyutta kesiyoruz. Pırasaları da aynı şekilde kesip, suya koyuyoruz.
  • Birkaç kez suyunu döküp, tekrar suda bekletiyoruz. Bu işlem sarımsak ve pırasanın kokusunu giderir.
  • Pişen etleri düdüklü tencereden çıkartıyoruz. Et suyunu süzüp, tekrar düdüklü tencereye koyup içine doğranmış, suda bekletilmiş sarımsak ve pırasayı süzüp, düdüklü tencereye koyup 10 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen sebzelerin içine nohut ve etleri koyup, damak tadımıza göre tuzunu ayarlıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yoğurdu çırpıyoruz. Daha sonra, yemeğin suyundan azar azar yoğurdun içine döküp ılıtıyoruz ve ılınan yoğurdu, yemeğe karıştırıyoruz.
  • Üzerine karabiber ilave edilir ve daha sonra sıvı yağ ile nane yakılıp, üzerine dökülür ve servise hazır hale gelir.

 

 

İçeriği oyla
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
Dikkatini Çekmedi mi ?  Haluk Özdil kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Haluk Özdil ve Yılmaz Özdil kardeş mi? Haluk Özdil kitapları, 20 Eylül videosu hayatı ve biyografisi

Yorum yapın

ankara escort
izmirsaglikmesleklisesi.com 1xbet giriş Levabet Bet10bet https://mvbcasino.com/
Çanakkale Haberleri