Karadeniz mutfağı lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Isırgan Çorbası ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Isırgan Çorbası nasıl yapılır? Isırgan Çorbası nedir? Isırgan Çorbası nasıl yapılır, Isırgan Çorbası yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Isırgan Çorbası yapıldı, evde klasik Isırgan Çorbası yapıldı! İşte en güzel Isırgan Çorbası!
ISIRGAN ÇORBASI TARİFİ!
Isırgan Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir ?
• 2 baş kuru soğan
• 300 grfasulye turşusu ( 1 çorba kasesi kadar)
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• ½ pul biber
Isırgan Çorbası Nasıl Yapılır ?
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır bir tencerede yağda kavrulur içerisine pul biber, ince doğranmış fasulye turşusu ilave edilir. Orta ısı da 5-10 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Arzu edilirse karışık turşu ile hazırlanır. Afiyet olsun.