Haber albümü için resme tıklayın
Binlerce yıllık bir kültür birikimi bulunan Kastamonu, yöresel yemekleriyle de dikkat çekiyor. Kastamonu’nun çok sayıdaki coğrafi işaretli yemeği arasında yer alan “Banduma”, lezzetiyle hayran bırakıyor. Yüz yıldan fazla süredir evlerde yapılan “Banduma”, restoranlarda da yapılıyor. 2019 yılında coğrafi işaret belgesi alarak lezzetini Türkiye ve tüm dünyada tescilleyen “Banduma”, Kastamonu’ya gelen turistlerin en çok tercih ettiği yemekler arasında yer alıyor. İnce bir şekilde açılan hamurun kareler halinde kesilip kaynamış hindi suyuna batırılarak üzerine ceviz ve tereyağı serpiştirilerek hazırlanan “Banduma”, şehrin vazgeçilmez lezzeti olarak yer alıyor.
“Kastamonu deyince akla banduması gelir”
“Banduma” ile ilgili bilgi veren Aşçı İsmet Mıstaçoğlu, “Banduma, Devrekani ve Daday ilçemizde daha yoğun olarak yapılan bir yemek türümüz. Kadınların Kurtuluş Savaşı’nda çocuklarını, eşlerini doyurmak için yaptıkları bir yemek olarak ortaya çıkmıştır. Hindi eti ve köy tavuğuyla yapılır. Suyunu kaynatarak, tereyağı ve ceviz ile birlikte yapılır. Kastamonu deyince Banduması akla gelir. Çok lezzetli bir ürün.” dedi.