İyi Parti’nin birçok şehirdeki belediye başkan adayları belli oldu. Peki, Yücel Ahmet İşleyen kimdir? İYİ Parti Erzurum Narman Belediye Başkan adayı Yücel Ahmet İşleyen kimdir?
İYİ PARTİ ERZURUM NARMAN ADAYI KİM?
İYİ Parti Narman Belediye Başkan Adayı Yücel Ahmet İşleyen oldu.
YÜCEL AHMET İŞLEYEN KİMDİR?
1965 yılında Erzurum’un Narman İlçesinde dünyaya geldi.
İlk ve Orta öğretimini Narman’da, Lise öğrenimini Erzurum Mehmet Akif Ersoy Lisesinde tamamladı. Yüksekokul (Mahalli İdareler Yönetimi) fakülte ( Kamu Yönetimi ) okullarından mezun oldu.
1987 yılında Kocaeli-Hereke Belediyesinde Evlendirme memuru olarak göreve başladı.
1988 yılında Erzurum Narman Belediyesine geçiş yaparak, 1991 yılında Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosuna atandı.
2002 Haziran ayında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Şube Müdürlüğü görevine getirildi.
2004 yılında AKP listesinden Narman Belediye Başkanlığı’na seçildi.
İşleyen, evli ve 3 çocuk babası.
İYİ PARTİ HAKKINDA
İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması “İYİ Parti” şeklindedir. Simgesi güneş ve parti isminin Kayı boyu bayrağından esinlenilerek yazılmasıdır. TBMM’de 38 milletvekili ile grubu bulunmaktadır. Genel başkanı Meral Akşener’dir.
Parti, Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) ayrılan tanınmış isimler tarafından kurulmuştur. Partinin kurucusu ve genel başkanı Meral Akşener ile ilk genel başkan yardımcısı Koray Rize, parti kurulmadan önce MHP’nin yönetiminde görev almıştır. MHP’nin 2017 anayasa referandumunda ‘Evet’ oyu çağrısı ve partinin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin yerine başka bir genel başkan getirmek için düzenlenen bir kurultayın ardından tanınmış MHP üyeleri arasında yeni parti fikri ortaya çıktı. Siyasi yorumculara göre parti genel olarak etnik milliyetçiliğe karşı ılımlı sivil milliyetçiliği desteklemektedir. Parti kendisini siyasi yelpazenin merkezinde olarak tanımlar ve Avrupa Birliği ile Türkiye’nin yakın ilişkilere sahip olduğu olumlu bir gündemi savunur, Türkiye’nin Batı Bloku’nun bir parçası olmaya devam etmesi gerektiğini vurgular. Üçüncü taraf kaynaklar, partiyi siyasi yelpazenin merkez sağında veya sağ kanadında olarak tanımlamıştır.
Parti, özellikle parlamenter sistem ve yargının ve diğer kurumların bütünlüğünü koruması konusuna büyük önem vermektedir. Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetine muhalif olan sağcı seçmenler için “alternatif bir kapı” olarak yorumlanmıştır.