Su Abonelik Ücreti Ne Kadar?

2023’de su aboneliğiniz ne kadar olacak Su faturası, belediyelerin halka sundukları su hizmetleri karşılığında yerine getirmesi gereken şartlardan biridir. Su faturaları özellikle ilk kez abone olanlar için en çok talep edilen konulardan biridir. Su aboneliği işlemi bazı şartlar ve belgeler gerektirir. Bunlar sırasıyla aşağıda listelenmiştir. Ayrıca kiracının su tesisatını açma maliyeti de en çok merak edilen konulardan biridir. Kiracı su tüketimi ile ilgili bilgiler de yazının devamında verilmektedir.

Su Abonelik Ücreti  Ne Kadar?

Su ücretleri her yıl dalgalanmaktadır. Her yıl değişen suya katkımız 2023’de yeniden tanımlandı. Su aboneliği yaptırmak isteyen vatandaşların 2023 su abonelik fiyatlarına bakmaları gerekmektedir. Lütfen su aboneliği başlatmak için harekete geçmek isteyenler ve abonelik ücreti konusunda endişe duyanlarla ilgili bir ankete katılın.

2023 yılı sabit su tarifesi 200 TL’dir. olarak bilinir. Bu hizmetten yararlanmak isteyen belediyeden vatandaşlar ilgili birimlere gerekli ödemeleri yaparak başvuru işlemlerini kısa sürede tamamlayabilirler.

İSKİ Su Abonelik Ücreti Ne kadar

 

  • ASAT Antalya Su Abonelik Ücreti 2023 Yılı: 300 TL
  • ASKİ Ankara Su Abonelik Ücreti 2023 Yılı: 300 TL
  • GASKİ Gaziantep Su Abonelik Ücreti 2023 Yılı: 300 TL
  • DİSKİ Diyarbakır Su Abonelik Ücreti 2023 Yılı: 300 TL
  • İSKİ İstanbul Su Abonelik Ücreti 2023 Yılı: 300 TL

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) su abonelik garanti ücreti 2023 yılı için 300 TL olarak belirlendi.

Su Abone Depozitosu Ne Kadar ?

Su aboneliği satın alan vatandaşlardan güvenlik depozitosu da alınabilecek. Ancak, tüm belediyeler güvenlik teminatı talep etmemektedir. Bazı belediyeler düzenli su alımları için teminat isterken, bazıları teminatsız hizmet vermektedir.

Kefalet, vatandaşların mali ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda etkilidir. Bir depozito kullanarak, yerel yönetim bu hizmeti sunarken mali kayıpları önleyebilir. Su katkı payları belediyeye göre değişir ve yerel yönetim uygulamalarına göre değişir. Bu ücretin 200-250 TL arasında değiştiği yaygın olarak bilinmektedir. Ancak bazı belediyeler depolama ücreti almamaktadır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Turabi diskalifiye mi oldu? Turabi'ye ne oldu?

Su Aboneliği İçin Gerekli Evraklar Neler?

Sözleşmeli ve açık su temini için vatandaşların bazı şartları yerine getirmesi ve bazı evrakları hazırlaması gerekiyor. Su sözleşmesi işlemini tamamlamak ve belediyeden su hizmeti almak için ihtiyacınız olan belgeler şunlardır:

  • Kimlik belgesi ya da nüfus cüzdanı,
  • Abonelik ücretinin yatırıldığını gösteren makbuz ve dekont
  • Tapu (Kiracılardan da kira sözleşmesi talep ediliyor.)
  • Depozito ücreti

Burada sayılan belgelere ek olarak belediye başka belgeler de talep edebilir. Bu nedenle yerel yönetim uygulamalarının farklılık gösterdiğini bir kez daha vurgulamakta fayda var. Ev sahiplerinin genellikle hiçbir yükümlülüğü yoktur. Bu binanın mülkiyeti de şehir kayıtlarında listelenmiştir. Bu nedenle abonelik talebinde bulunan mülk sahipleri gerekli sistemler üzerinde gerekli kontrolleri de yapmaktadır.

Kiracı Su Abonelik Ücreti ?

Ev sahipleri gibi, kiracı vatandaşların da belediyeden su hizmeti alabilmeleri için bir su temin prosedürünü tamamlamaları gerekmektedir. Su abonelikleri, kiracıların abone olması gereken abonelikler arasındadır.

Su abonelikleri, her eyaletin su ve kanalizasyon otoritesi aracılığıyla verilir. İstanbul‘daki ev sahipleri İSKİ’den, İzmir‘deki ev sahipleri İZSU ile, Ankara’daki ev sahipleri ASKİ‘den su faturası alabiliyor.

Su abonelik işlemlerinin temelde ilk abonelik ve isim değişikliği olmak üzere ikiye ayrıldığı görülmektedir. Mülkte ev sahibi veya eski kiracı yaşıyorsa veya mülk artık kullanılmıyorsa, mülkün adının değiştirilmesi gerekir. Ancak boş bir ev veya yeni, kullanılmayan bir daire kiralarsanız ilk su aboneliğiniz için gerekli işlemleri tamamlamanız gerekecektir.

Yorum yapın

en iyi