Semin Öztürk kimdir? Semin Öztürk nereli ve kaç yaşında?

Semin Öztürk kimdir? Semin Öztürk nereli ve kaç yaşında? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Detayları haberimizde derledik.

Semin Öztürk kimdir? Semin Öztürk nereli ve kaç yaşındadır? sorularının cevabı merak ediliyor. Semin Öztürk’ün kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Semin Öztürk kimdir? Semin Öztürk kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Semin Öztürk’ün biyografisini haberimizde derledik…

Semin Öztürk kimdir? Semin Öztürk nereli ve kaç yaşında?

1991 doğumlu olan Semin Öztürk Türkiye’ nin İlk Profesyonel kadın Akrobasi Pilotudur. Semin, ilk akrobasi uçuşunu henüz 12 yaşındayken, babası Milli Akrobasi Pilotu Ali İsmet Öztürk ile birlikte gerçekleştirdi. Liseyi Saint-Michel Fransız Lisesi’nde, üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi’nde okudu. Üniversite 2. sınıftayken Ayjet Uçuş Okulu sponsorluğunda Hususi Pilot Lisansı’nı (PPL) aldı. Daha sonra Amerika’ya giderek Kaliforniya eyaletinde bulunan Tutima Academy of Aviatian Safety’de akrobasi uçuş egitimini tamamladı. İlk yalnız akrobasi uçuşunu 21 yaşındayken Pitts S-2B uçağıyla yaptı. Böylelikle bu tip uçakla ilk yalnız uçan Türk kadın Pilotu ünvanını da aldı.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Şenol Ustaömer kimdir? Şenol Ustaömer kaç yaşında, nereli? Şenol Ustaömer hangi takımlarda oynadı? Şenol Ustaömer hangi takımı tutuyor?

Yorum yapın