Türk mutfağı lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Orama ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Orama nasıl yapılır? Orama nedir? Orama nasıl yapılır, Orama yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Orama yapıldı, evde klasik Orama yapıldı! İşte en güzel Orama!
ORAMA TARİFİ!
İçindekiler
o 350 gr Un
o 60 gr Yumurta 1 adet
o 20 gr Ayçiçek yağı
o 150 gr Su
o 5 gr Tuz (0,5 çay kaşığı)
o 250 gr Soğan
o 150 gr Havuç
o 200 gr Balkabağı
o 250 gr Lahana
o 450 gr Et
Malzemeleri bir sürahiye koyun ve hamuru yoğurun, 30 dakika dinlenmeye bırakın.
350 gr Un
60 gr Yumurta 1 adet
20 gr Ayçiçek yağı
150 gr Su
5 gr Tuz (0,5 çay kaşığı)
Soğanları ve havuçları bir sürahiye koyun, doğrayın ve ardından bir kaseye koyun.
250 gr Soğan
150 gr Havuç
Balkabağını ve lahanayı bir sürahiye koyup doğrayın ve ardından soğan ve havuçla birlikte bir kaseye koyun.
200 gr Balkabağı
250 gr Lahana
Eti bir sürahiye koyun ve kıymayı çevirin, ardından bükülmüş sebzelerle birlikte bir kaseye koyun, tuz ve karabiber ekleyin
450 gr Et
Hamuru 4 parçaya bölün, ince bir şekilde açın, ardından bitmiş dolguyu açılan tüm hamurun üzerine dağıtın ve 4 rulo halinde yuvarlayın. Ruloları buharlı pişiricinin iki katına yerleştireceğiz