Tayland mutfağı lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Massaman Curry ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Massaman Curry nasıl yapılır? Massaman Curry nedir? Massaman Curry nasıl yapılır, Massaman Curry yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Massaman Curry yapıldı, evde klasik Massaman Curry yapıldı! İşte en güzel Massaman Curry!
MASSAMAN CURRY TARİFİ!
50 gr tavuk
35 cl Hindistan cevizi sütü
1 C. yemek kaşığı Massaman köri ezmesi
150 gr patates önceden pişirilmiş ve 3 cm’lik parçalar halinde kesilmiş
Massaman köri için baharat
1 C. çay kaşığı palmiye şekeri
2 yemek kaşığı. balık sosu
1 C. yemek kaşığı demirhindi ezmesi
MASSAMAN CURRY YAPILIŞI
2 yemek kaşığı hindistancevizi sütünü wok tavada kısık ateşte yüzeyde yağ görünene kadar ısıtın.
Köri ezmesini ekleyin ve 1 dakika veya kokusu çıkana kadar karıştırın.
Tavuğu ekleyip beyazlaşana kadar pişirin, ardından hindistan cevizi sütünü ekleyip kaynatın.
Sebzeleri, hurma şekerini, balık sosunu ve demirhindi ezmesini ekleyin.
Sos koyulaşana kadar kaynamaya bırakın.