İpek Kıraç kimdir? İpek Kıraç kaç yaşında, nereli? İpek Kıraç gerçek ailesi kim? İpek Kıraç hayatı ve biyografisi – HY Gazete

İpek Kıraç’ın hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, İpek Kıraç kimdir? İpek Kıraç kaç yaşında, nereli? İpek Kıraç gerçek ailesi kim? İpek Kıraç hayatı ve biyografisi haberde.

İPEK KIRAÇ KİMDİR?

İstanbul doğumlu Türk iş insanı ve yönetici İpek Kıraç (d. 29 Kasım 1984, İstanbul), Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Kendisi Eminönü ilçesinde 1984 yılında doğmuştur ve küçük yaşta İnan ve Suna Kıraç tarafından evlat edinilmiştir.

İpek Kıraç, eğitim hayatına 2002 yılında Koç Özel Lisesi’nden mezun olarak başlamış, ardından 2007 yılında Brown Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. 2009 yılında yüksek lisans eğitimine başladığı Brown Üniversitesi Halk Sağlığı programında iken UMass Tıp Fakültesi’nde ALS hastalığı üzerine araştırmalar yapan Cecil B. Day Laboratuvarı Nöromusküler Araştırmaları’nda görev almıştır.

Amerikan Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü’nde gerçekleştirdiği staj sayesinde klinik deneyimi elde etmiştir.

2012-2021 yılları arasında Sirena Marine Denizcilik San. Ticaret A.Ş.’nin CEO’su olarak görev yapmıştır. İpek Kıraç’ın liderliği altında Sirena Marine, lüks yelkenli ve motor yatlar sektöründe kendi markasını geliştirerek Türkiye’nin en büyük 500 ihracatçısı arasına girmiştir. Üretimdeki mükemmeliyet anlayışı ve marka bilinirliği, şirketi savunma sanayi ve otomotiv sektörlerinde tercih edilen bir tedarikçi haline getirmiştir. Şirket, İpek Kıraç’ın liderliği sayesinde cirosunu 10 yıl içinde 5 kat artırarak küresel bir oyuncuya dönüşmüştür.

Bugünlerde İpek Kıraç, Sirena Marine’deki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmektedir. Aynı zamanda Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği’ni üstlenmiş ve annesi Suna Kıraç’ın adını taşıyan “Suna’nın Kızları” adlı bir eğitim girişimini başlatmıştır. Suna’nın Kızları, kız çocuklarının hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan bir ekosistem oluşturmayı hedeflemektedir.

Ayrıca İpek Kıraç, dijital teknolojileri kullanarak ve gönüllü katılımı teşvik ederek sokak hayvanlarının refahını artırmak amacıyla SemtPati Vakfı’nı kurmuştur.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Sedat Simavi Kimdir? Sedat Simavi Ne Zaman Öldü? Sedat Simavi Kısaca Hayatı?

İpek Kıraç, Vehbi Koç Vakfı, Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş., Amerikan Hastanesi, Zer Merkezi Hizmetler A.Ş., Arçelik Pazarlama A.Ş. ve Setur Servis Turistik A.Ş. gibi kuruluşlarda Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Aynı zamanda Koç Okulu Yönetim Kurulu Başkanı olan Kıraç, Koç Üniversitesi ve Galatasaray Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerini de sürdürmektedir.

Yorum yapın

en iyi