Güveç tarifi! MasterChef Güveç nasıl yapılır?

Türk mutfağı lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Güveç ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Güveç nasıl yapılır? Güveç nedir? Güveç nasıl yapılır, Güveç yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Güveç yapıldı, evde klasik Güveç yapıldı! İşte en güzel Güveç!

GÜVEÇ TARİFİ!

Malzemeler ;

400 gr kuşbaşı kuzu eti

1 soğan

3 domates

2 sivri biber

1 sarı dolmalık biber

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı su

Yapılışı ;

Soğanın kabuklarını soyup küp doğrayın. Domatesleri ve sarı biberi de küp şeklinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun. Eti yıkayıp suyunu süzdürün. Üzerine kekik serperek beklemeye alın. Güvecin içini zeytinyağı ile iyice yağlayın. Etleri güvecin tabanına yayın. Üzerine soğan, sarımsak ve sarı biberleri yerleştirin. En üste domatesleri ve sivri biberleri yerleştirin. Üzerlerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Son olarak 1 su bardağı su ilave edin. Güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp ağır ateşte 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MasterChef Gündem Yaşam Haberler

Dikkatini Çekmedi mi ?  Mustafa Atmaca verem mi oldu? Mustafa Atmaca hastalığı ne?

Yorum yapın