Erdoğan Karakuş Kimdir? Erdoğan Karakuş kaç yaşında, nereli? Erdoğan Karakuş mesleği ne? – HY Gazete, Haymana Gazetesi

Erdoğan Karakuş, vatandaşların merak ettiği isimler arasına girdi. Peki, Erdoğan Karakuş Kimdir? erdoğan Karakuş kaç yaşında, nereli? Detaylar haberde.

ERDOĞAN KARAKUŞ KİMDİR?

Erdoğan Karakuş, Muğla’nın Fethiye ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladı. Daha sonra Hava Askeri Lisesini kazanarak 1966 yılında jet pilotu olarak meslek hayatına adım attı. Jet pilotu olmasının yanı sıra Eskişehir İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde İşletme ve Muhasebe bölümünü tamamladı. Ayrıca, Hava Harp Akademisi’nde eğitim alarak Kurmay Subay unvanıyla mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde havacılık alanında eğitim de aldı. Bu eğitimlerin ardından Hava Harp Akademisi’nde öğretim üyeliği yaparak dersler verdi. Kariyerinde ilerleyerek 1996 yılında tümgeneral unvanını kazandı. Aynı dönemde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktorasını tamamlayarak ‘Tarih Doktoru’ unvanını aldı.

2000 yılında Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı görevine atandı ve aynı dönemde Muharebe Elektronik Bilgi Sistemleri Başkanlığı görevini başarıyla sürdürdü. 2000 yılı içerisinde Korgeneral unvanını da elde etti.

Askeri eğitim alarak hayatını geçiren Dr. Erdoğan Karakuş asker olmasının yanı sıra iyi bir pilot ve aynı zamanda yazardır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Mithat Bülent Özmen kimdir? Mithat Bülent Özmen nereli ve kaç yaşında?

Yorum yapın

en iyi