Balık Erkeği Yay Kadını ile Gözlemler ve Analiz

Balık Erkeği Yay Kadını ile Gözlemler ve Analiz Balık erkekleri ve Yay Kadınları hakkında çok fazla şey söyleyebiliriz. Bununla birlikte bu iki türün yaşamlarındaki özel korelasyonlar göz önünde bulundurulmak zorundadır. İşte bu yazıda bu iki canlının yaşam tarzlarını ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.

Turneri Cinsi Balık Erkeklerinin Yaşam Tarzları

Turneri Cinsi Balık Erkekleri Arapian Denizinin batısında bulunan Kuzey Afrika’dan Kuzey Avrupa’ya kadar uzanan Britanya Sularına sahiptir. Bu alanda onların mevsimsel olarak değişime uğramış nişanlama ritüelleri vardır. Bu balıkların çoğaltıcı sezonlarının başlamasının ardından, onlar erkek balıkların çoğu dişi balıklardan daha fazla enerji harcarlar. Zamanla, erkek balıkların karmaşık rituallere benzeyen davranışları başlar. Erkek balıklar dağınık yüzerler. bunu yapmak için dans ve karşılıklı teyakkuzlar sergilerler. Bununla birlikte, bu erkek balıklar ya çoğul tabanlılar ya da liderler tarafından organize olmuş gruplar halinde de bulunabilirler. Lider erkekler bir tür soluk tutma pozisyonu alarak sürünün geri kalanının gözetimindeki ortamı kontrol eder ve özellikle dişilerin ilgisine ihtiyaçları varsa dikkat çekerler.

Yay Kadınlarının Yaşam Tarzları

Yay Kadınları deniz balıkları familyasının bir parçasıdır. Yay Kadınları normal bir turneri cinsi balığın cinsiyetiyle tamamen ters düşer, çünkü yetişkin olmaları bu balıkların her iki cinsiyette mümkün olan en büyük ölçüde büyümesini sağlar. Bir tane erkekten ve iki yada daha fazla kadından oluşan yay gruplarının üyeleri başlangıçta ayrı olarak yaşarlar, ancak erkek balıklar bunların feromon tabanlı güzellikler’den etkilendikleri zaman bu grupları gözlemleyip bir araya geldikleri zaman dişi kadınlarla birlikte tanışabilirler. Bu durumda, dişi yay kadınları lider erkeklerin damarı haline gelir ve erkekleri besleme, çarpma ve orniyolojide etkinliği gösterir. Dişi yay kadınları genellikle birbirleriyle auto-compete (kendi aralarında rekabet) etmezler. Bu nedenle, erkek balıklar cinsiyet ağırlıklı olarak gruplarının dişi kadınlara farklı aralıkta bebek verme kabiliyetine sahiptir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Mayıs 2023'te hayatlarında yeni bir sayfa başlatacak 4 Burç

Turneri Cinsi Balık Erkeği ve Yay Kadını Arasındaki Etkileşim

Turneri cinsi balık erkeği ve yay kadını arasındaki ilişki heyecan vericidir. Erkek balıklar sürünün dişi üyelerini olası dişi kişiler arasından seçecekleri zaman, dans ve çeşitli karşılaşmalar yaparlar. Erkek balıklar önce birbirleriyle yarışır ve sonra da dişilerle nişanlanır. Bununla birlikte, artık erkek ve dişi balıklar arasındaki ilişkiler dostça değildir. Erkek balıklar sürünün diğer üyeleriyle (dişileri hariç) sert tirajlarla karşı karşıya gelme riski taşırken, dişi balıklar ancak disiniasyondan sonra bayılma ve cinsiyet işlevinin icrasından sonra doyurma alışkanlıklarına sahiptir.

Sonuç

Turneri cinsi balık erkeği ve yay kadını arasındaki bağın sebebi, erkeklerin dişi çiftler arasından seçim yapabilecekleri kimyasal olarak oluşturulan metabolik sinyallerle mevcuttur. Bu iki canlı arasındaki davranışın özetlenebilecek kadar karmaşık olduğu açıktır. Bu yönde, aslında hayvanların cinsiyet-tabanlı davranışlarını irdelemeye devam edecek olursak daha fazla detay ve bilgi edineceğiz. Turneri cinsi balık erkeği ve yay kadını arasındaki büyüleyici ilişki hakkında daha fazla detaya sahip olmak istiyorsanız, bu yazıyı okuma fırsatına sahip oldunuz. Bize öyle geliyor ki, bu ilişki öylesine sıradan değil, denge arayan canlılar ve doğal ekosisteme katkılarıyla birlikte bir araya gelerek oluşturdukları harika deneyimi keşfetmek yöntemlerimizden biri.

Yorum yapın