Ege mutfağı lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Asma yaprağında sardalya ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Asma yaprağında sardalya nasıl yapılır? Asma yaprağında sardalya nedir? Asma yaprağında sardalya nasıl yapılır, Asma yaprağında sardalya yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Asma yaprağında sardalya yapıldı, evde klasik Asma yaprağında sardalya yapıldı! İşte en güzel Asma yaprağında sardalya!
ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA TARİFİ!
- Zeytinyağı
- Tuz & karabiber
- 500 gr ayıklanmış temizlenmiş sardalya
- Sardalya adedi kadar asma yaprağı (yaklaşık 20-25 adet)
Sardalyaları yıkayıp iyice süzün. Bir kabın içerisinde sardalyalar, yarım çay bardağı zeytinyağı ile tuz karabiberi güzelce harmanlayın. 15-20 dakika beklesin.
Asma yapraklarını damarlı tarafı size bakacak şekilde tezgaha koyun, üzerine 1 adet sardalyayı koyup sarın. Sardığınız tüm sardalyaları yağlanmış fırın kabına alın, 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.