Aslı Enver Kimdir?

Aslı Enver, Türk aktris ve sunucudur. Ünlü oyuncu, Emanet isimli dizinin Hüsniye karakterini canlandırdığı 1987 filmiyle tanınmıştır. Aslı Enver, 73.Güldür Güldür Show, Mini Mini Bir Show ve Bosphorus Ladies gibi birçok televizyon programında görev almıştır.

Aslı Enver Nereli ? Kaç Yaşında – Hangi Burç

Ankara’da doğan Aslı Enver 14 Nisan 1972 tarihinde dünyaya geldi. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Drama Bölümünde tamamladı. 1992 yılında orta öğrenimini Mersin’deki Koçkar Maarif Kolejini ve 1995’te Yükseköğrenimini 17. İstanbul Devlet Konservatuarı’nda tamamladı. 1994 yılında aynı okulda mimarlık eğitimi almaya başladı ve bu bölümü de 1996 yılında tamamladı.

Kariyeri

Aslı Enver, 1989 senesinde TV yayıncılığının arkasındaki odalardan başlayarak kariyerine başlamıştır. 1995 yılında TRT’de basılan ve 10 yıl boyunca süregelen Arsız Karaoğlan adlı dizinin yönetmen koltuğunda oturmuştur. 1998 yılında İstanbul’un Fethi ve Sol Yanım adlı ilk uzun metrajlı filmleri hayata geçirmiştir. 1995’ten itibaren, 18 kez birbirinden farklı rol ve karakterlerde onlarca televizyon şovunda yer almıştır. 2003 tarihli Kraliçe Jeanne ve The Weeping Meadows isimli filmlerdeki rolleri ile unutulmaz sahneler oluşturmuştur.

Kazandığı Ödüller

2014 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Hayat Var (2014) ve Anne (2016) adlı filmlerde daha önce akıllarda bırakılan performanslarıyla “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü almıştır. 2010 Türkiye Sinema Oyuncular Birliği Ödülleri için seçilen Aslı Enver, “Ayışığı Perisi Ödülü” nü almıştır. Son olarak, 2015 yılında 2. Ankara Yerbilim ve Teknoloji Günleri Etkinliklerinde “En İyi Oyuncu” ödülünü kazanan Aslı Enver, tüm seviyelerde çarpıcı performanslar vermiştir.

Oyuncunun Sosyal Hayatı

Aslı Enver sosyal etkinliklerde bolca görülür. 2010 yılından beri, sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen pek çok kampanya için konuşmalar gerçekleştirmiş vefkyol konulara destek olmuştur. 2005 yılında, Kore Savunma Bakanı ve Türkiye’nin Seoul Büyükelçiliği tarafından verilen VIP ödülünün sahibidir. Cem Yılmaz’ın oluşturduğu hiphop orkestrası olan “Mona Lisa Group”da yer almıştır. Ayrıca sahne ve mankenlik yaptı.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Kayhan Yıldızoğlu Kimdir? Kayhan Yıldızoğlu Öldü mü? Kayhan Yıldızoğlu Kaç Yaşında?

Özgeçmişi

Aslı Enver, 18 yıllık profesyonel kariyeri boyunca onlarca projede bölüm başkanı ve sanat yönetmeni olan başarılı bir aktris ve sunucu olarak tanınmıştır. Birden fazla dergi ve gazete makalesi yayımlamıştır. Öte yandan, Aslı Enver’in mesleğine bağlı kalması için televizyon altyapısını incelediği, çok sayıda Televizyon Sineması semineri ve panel gibi eğitim faaliyetleri de katılmıştır.

Aslı Enver Kimdir ? Biyografisi

Aslı Enver, geniş bir kitle tarafından sevilen, kendisine özgü yüksek performanslarıyla kariyeri boyunca anılmasına değer bir Türk aktris ve sunucudur. İlham veren hikayeleri, hayat dolu gülümsemesi ve her şeyin ötesinde, topluma faydalı faaliyetlerinin bilinmesi, Aslı Enver’in tekrar tekrar hatırlanmasına yardımcı olmaktadır.

Yorum yapın