Ahmet Burak Erdoğan Kimdir ?

Ahmet Burak Erdoğan, Türkiye’nin Eskisehir ilinin Sarikiz köyünde 1961 yılında doğmuştur. Ailesi taşçılıkla geçimini sağlamaya çalışmaktadır. Annesi öğretmen olan Ahmet Bey, 16 yaşında Edirne’deki olgunluktan sonra, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi ve mezun oldu.

Sanat Kültür ve Edebiyat Dünyasına Değinimi

Kariyerine İstanbul’daki bir devlet arşivinde 1983 yılında başladı. Bakanlığa zaman zaman memurluk yaptı ve teknopark projeleri geliştirdi. 1996 yılına kadar sözde bir bilgi ve sözlük yayıncısı olarak Fortune Business Publishing’de çalıştı, daha sonra İstanbul Sanat Kültür ve Edebiyat Dünyası’nda lider olarak görev almaya başladı. Burada sanat eserlerini sergileyerek sanatın toplumla buluşmasını sağladı.

Yazar ve Editör Olarak Benimseme

“Sanatsal Bir Değişim” adlı kitabı 2000’de yayınladı. Korku hakkındaki kitaplarının yanı sıra edebiyata büyük katkıda bulunan kitapları yayımladı. İstanbul City Museum’u geliştirme konusundaki çalışmalarıyla tanınan unutulmaz akademisyenlerdendir. 2007 yılında başkanlığını üstlenerek kurulan (BFD) Türk ve İslam Yazarlar Birliği’nin başkanlığını da yürütmektedir.

Bilgi Aktarıcısı Olarak Öne Çıkma

Günümüzün öncü sanatçısı olarak biliniyor. Halkın sanat, kültür ve edebiyat konusunda bilgi edinmesi için çok sayıda kitap, dergi, şiir ve TV programları hazırladı. Sanat severlerin eğitime yapacağı atölyeler ve seminerler de verdi. Mesleki kariyerinin en önemli parçasının öğrencilerin önündeki zengin kültürel kaynağın öneminin altını çizen, hayat boyu öğrenmeyi destekleyen, etkinlikleri organize etmiş bir öğretmen olarak biliniyor.

Basının Gözdesi Olarak Yayınlar

Sanat ve kültür gibi aktivitelerin toplumsal yaşama katkısını anlatan bir çok yazıları ulusal basında yayımlandı. Onu söyleme tarzı, söylediği şeyler, bakış açısı ve konular için çok övgü almıştır. Türkiye’de 2016 yılında “Tarafsız Türkiye Güzel Sanatlar” adı altında ödül aldı.

Biyografi

Ahmet Burak Erdogan sanat, kültür ve edebiyatta, Türkiye’nin dünyadan ayrışmadan buluşmasının lideridir. Yürüttüğü çalışmalar sayesinde, çok sayıda insana tecrübelerini paylaşma ve öğrenme fırsatını sunuyor. Ulusal, uluslararası ve akademik alanda, ısrarlı bir şekilde profesyonel çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

Yorum yapın