Büyütmek için resme tıklayın
Asma yaprakları ve bulgurun bir araya gelerek ortaya eşsiz bir lezzet çıkardığı Bici Aşı, Ankara’nın yöresel yemekleri arasında bilinen ve sıkça yapılan yemek türlerinden biridir. Bu yemek için lezzeti olduğu kadar doyurucu da olduğunu söyleyebiliriz. Neredeyse tüm Ankara esnaf lokantalarında karşılaşabileceğiniz Bici Aşı, üzerine gezdirilen sarımsaklı yoğurt ile şahane bir tat bırakıyor insanın damağında.
Yapımı oldukça kolay ve pratik olan Bici Aşı yemeğinde asma yaprağı, bulgur, sıvı yap, soğan, biber salçası, domates salçası, sarımsak ve süzme yoğurt kullanılıyor.
Bici Aşı Malzemeleri
- 20 tane taze asma yaprağı
- 1 çay bardağı bulgur
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Tuz
Bici Aşı Tarifi
İnce ince doğranan soğanlar, sıvı yağ ile bir tencereye konulup kavrulur. İçine domates, biber salçası ve ince ince kıyılmış asma yaprakları ilave edilir. Birkaç dakika karıştırıldıktan sonra su konularak kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra bulgur ilave edilir. Pişince ateşten alınarak servise hazır hale getirilir. İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.