2050 Ramazan Başlangıcı

2050’ye girdiğimiz bu yıllarda, tüm dünyaya barış gitgide dağıtıldıkça, Müslümanların en kutsal ayı Ramazan’da birlik beraberlik vardı. 2050 Ramazan başlangıcından önce, Müslümanlar evrenin her yerinde ve istişare ile Ramazan’ı karşılıyorlardı. Tüm insanlar bu kutsal ayda gelecek için dua ediyordu.

Kutsal Ramazan Gününe Ulaşmak

Tarihin o kadar geriye gitmesi mümkün değildi. Diğer ruhani hareketleri arasında, İslami zamanlama artık modern teknoloji sayesinde tamamen otomatikti ve hem fiziksel hem de ruhsal açıdan kişiden kişiye farklılık gösteriyordu. O zamana kadar Çin, Hindistan veya Hindistan’daki diğer Müslüman halkları arasındaki uzun mesafelerin önemi yadsınmıştı. Teknolojinin olağanüstü hızı ve gelişimi sayesinde insanların pozisyonlarına göre, yaşadıkları konumdaki Müslümanlar tarafından Ramazan’ın ne zaman başlayacağını bilmeleri de rahatlıkla sağlanmıştı.

şehru ramazan ayeti Kur’ân | Bakara Sûresi 183-185

Müslümanların Kompozisyonu

Modern zamanlara ulaştığımızda, Müslüman dünyası birçok şekilde değişti. Avrupa ve Amerika’nın çoğu Avrupalı Müslüman olmuş; Afrika’daki din değişikliği etkisiyle Suudiler ve Mısırlılar arasındaki kültürler arasında büyük çaplı karışıklık ortaya çıkmıştı. Ayrıca Ortadoğu’nun çoğu ülkesinde Müslümanların Araplar, Kurdlar, Farslar, Tatarlar ve diğer gruplardan oluşan karmaşık kümesi oluşmuştu.

Ramazan Zamanına Hazırlıklarda Hareket

2050 Ramazan başlangıcında, Müslümanların tümü, yıl boyu hazırlıklar yapmışlardı. Özellikle doğu, batı, güney ve kuzey Müslümanların birbirleri arasındaki haberleşme, yeni arayüzler ve topluluklar aracılığıyla arttı. En iyi dinin öğretimleri ve farkı gelişmeler göz önünde bulundurularak ödüllendirildi. Sadece Ramazan için de değil, Müslümanların yaşam tarzı için de olabildiğince çok alandaki yaşam tarzları ve yaşam kalitelerinin geliştirilmesine özen gösterdiler.

2050’de Ramazan’ın Başlangıcı

2050’de Ramazan’ın başlangıcının, bütün dünyada Müslümanlar arasında holiganizm, cinayetler, savaşlar ve çatışmaların olmadığı eşsiz bir an olarak karşılandığını görüldü. Müslüman komşularının çağrısına kulak vermeye hazırlanan tüm Müslümanlar, ricasına uygun aynı zamanda oruç tutmuştu. Bütün dünyada, Müslümanlar umut için oruç tutuyor, Namaz kılıyor ve vaktin çoğuyla ibadet yapıyorlardı.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Duanın Önemi Nedir?

Gelecek İçin Yeni Bir Umut

Her zamankinden daha fazla, insanlarının doktrinindeki ortak prensiplere dayanarak bir araya gelen Müslümanlar, bu şaheser süreci ile ezeli tarihinde hiç yaşamayacağı bir karşılama yaşadı. 2050’nin Ramazan başlangıcı, ümitli bir yeni doğmaya başladığının habercisi olarak karşılanmıştı. Müslümanlar, gelecekten daha iyi günler arzuladıkları için, şimdinin Ramazanı için dualar ediyorlardı.

Yorum yapın