Yaşar Özel kimdir? Yaşar Özel ne zaman, neden öldü? Yaşar Özel hayatı ve biyografisi – HY Gazete

Yaşar Özel hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Yaşar Özel kimdir? Yaşar Özel ne zaman, neden öldü? Yaşar Özel hayatı ve biyografisi

YAŞAR ÖZEL KİMDİR?

Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz seslerinden biri olarak hatırlanan Yaşar Özel, 1934 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldi ve 16 Nisan 2019’da İstanbul’da vefat etti. “Ses Kralı” olarak anılan bu büyük sanatçı, bas bariton sesiyle dikkat çekti.

Müziğe olan tutkusu, Diyarbakır’da başladı, ancak daha fazla eğitim imkanı arayışıyla Ankara’ya gitti. Ankara’da, müzik eğitimine olan ilgisini Fahri Kopuz ve Vedia Tunççekiç gibi tanınmış müzik hocalarından aldığı özel derslerle pekiştirdi.

Yaşar Özel’in yıldızı 1957 yılında parlamaya başladı. Ağustos ayında düzenlenen iki ayrı yarışmada üst üste finale kalarak “Ses Kralı” unvanını kazandı. 1959’da Ankara Radyosu’nda stajyer olarak göreve başladı ve 3 yıl boyunca bu kurumda çalıştı. Bu süreçte, Saadet İkesus gibi ünlü sanatçılardan dersler aldı.

Sanatçı, gazino programlarına Ankara’da adım atmış, ardından 1970 yılında İstanbul Radyosu’na geçmiştir. İstanbul’da albüm çalışmalarına başlayarak müzik kariyerini daha da zenginleştirdi. 1980 yılında İstanbul Radyosu’ndan emekli oldu, ancak müziğe olan bağlılığını solo konserlerle sürdürdü.

Müziğin yanı sıra, Yaşar Özel güzel sanatlar ve tiyatro eğitimi de almıştır. Aynı zamanda sporla da ilgilenen sanatçı, atletizmde Türkiye birincilikleri elde etmiştir.

Yaşar Özel’in müzik kariyeri 200’den fazla albümle zirveye ulaşmıştır. 1970’lerde Fransız bir müzik yapımcısıyla kaydettiği uzunçalar Fransa’da büyük ilgi görmüştür. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, Avustralya, İran, Pakistan, Afganistan, ve Irak gibi pek çok ülkede konserler ve turneler düzenlemiştir.

Evli ve iki çocuk babası olan Yaşar Özel, İstanbul’da 84 yaşında aramızdan ayrılmıştır. Türk müziğine ve sanat dünyasına büyük katkılar sağlayan bu değerli sanatçı, unutulmaz eserleriyle hala hatırlanmaktadır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  İnci Taneleri Mücahit Koçak kimdir? Mücahit Koçak nereli?

Yorum yapın

en iyi