WeTransfer nedir ve nasıl kullanılır?

İnternet üzerinden dosya göndermek ve almak çok yaygın hale geldi. Ancak, büyük dosyalar için sorun olabilir. Yükleme ve indirme biraz zaman alabilir. Çevrimiçi dosya aktarmanız gerekiyorsa WeTransfer iyi bir seçimdir WeTransfer dosya ile video gönderme, alma ve indirme işlemleri nasıl yapılır? detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştık.

WeTransfer Nedir?

Fiziksel dosya depolama günleri sona eriyor. OneDrive, Dropbox, Google Drive ve iCloud gibi hizmetler kullanılır. Bu hizmetler, dosyaları hem depolamanıza hem de paylaşmanıza olanak tanır.

2009 yılında Amsterdam‘da kurulan WeTransfer, çeşitli türlerdeki dosyaları internet üzerinden başkalarına kolayca ve ücretsiz olarak aktarmanıza olanak tanıyan bulut tabanlı bir çevrimiçi platformdur. Kullanımı çok kolay olduğu ve çok büyük dosyaları rahat ve etkili bir şekilde göndermelerine izin verdiği için her geçen gün daha fazla kullanıcı bu hizmeti kullanıyor.

Büyük dosyaları e-postayla göndermek neredeyse imkansız hale gelir. Bunun yerine, yüksek kaliteli fotoğrafları, belgeleri veya videoları paylaşmak için Google ve iCloud gibi bulut depolama hizmetlerini kullanıyoruz. Ancak, zamanla, bu depolama seçenekleri disk alanını kullanır ve disk alanını boşaltmak için sürekli olarak dosyaları silmenizi gerektirir. WeTransfer, depolama alanı sorunları olmadan dosya paylaşımı için harika bir çözüm seçeneği sunar.

WeTransfer Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?

Wetransfer ile göndermek istediğiniz dosyaları seçtikten sonra, resmi web sitesine gitmek için web tarayıcınızın arama çubuğuna ‘Wetransfer’ yazın. Siteye girdiğinizde karşınıza oldukça basit ve anlaşılır bir arayüz çıkacaktır.

Bu sayfayı ilk açtığınızda, ücretli ve ücretsiz sürümler arasında seçim yapmanız istenecektir. Ücretsiz sürüm, boyutu 2 GB‘a kadar olan dosyaları göndermenize olanak tanır. Ücretli sürüm, 200 GB‘a kadar dosya göndermenizi sağlar. Karşıya yüklemek istediğiniz dosyayı soldaki kutucuğa yapıştırın. Ardından e-posta adresinizi ve gönderilecek e-posta adresini girin. Alıcıya bir mesaj bırakmak istiyorsanız, mesaj bölümüne bir başlık ekleyebilir ve bir şeyler yazabilirsiniz.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Bugün okullar tatil mi 19 Ekim? Son dakika! Bugün okul var mı, yok mu?

Tüm alanları doldurduktan sonra Gönder düğmesine basın. Aktarım işlemi dosya boyutuna göre değişiklik gösterebilir. İşlem tamamlandığında, dosya bir indirme bağlantısıyla birlikte e-postanıza gönderilecektir.

WeTransfer Mobil Uygulama Dosya Gönderme

İstediğiniz dosyaları göndermek için akıllı telefonunuzdan Wetransfer mobil uygulamasını da kullanabilirsiniz. Akıllı telefonlar için özel olarak geliştirilen uygulama, web sürümünün aksine 2 GB yerine 10 GB dosya paylaşımına olanak sağlıyor.

Bunun için öncelikle uygulamayı App Store veya Play Store‘dan indirmelisiniz. Dosyayı gönderdiğiniz kişinin bu uygulamayı indirmesine gerek yoktur. Mail adresinize gönderilen dosyayı indirmeniz yeterlidir. Öncelikle Wetransfer uygulamasını açın, göndermek istediğiniz resim, video, belge veya dosyayı seçin ve Gönder butonuna tıklayın. E-posta adresinizi veya dosyayı aktarmak istediğiniz e-posta adresini girin. Dilerseniz masaüstünüzde yaptığınız gibi gönderene mesaj bırakabilirsiniz. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra transfer işlemine başlayabilirsiniz.

WeTransfer Ücretli Sürümü

Sürekli dosya paylaşıyorsanız ve dosya boyutu 2 GB’ın üzerindeyse. Wetransfer’in sunduğu Pro özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Ayda 12 ABD Doları olan bu sürüm, boyutu 200 GB’a kadar olan dosyaları gönderip almanıza olanak tanır.

Ücretsiz sürüm, e-postaları 10 kişiye kadar yönlendirmenize izin verirken, ücretli sürüm, e-postaları 50 kişiye kadar iletmenize olanak tanır. Ayrıca size istediğiniz kadar aktarılan dosyayı kaydetme seçeneği sunar. Ücretli sürümde tüm bu özelliklere ek olarak transferler için şifre koruması, WeTransfer sayfaları için özel URL’ler, sınırsız ekip üyesi daveti ve ekip üyesi başına 1 TB depolama gibi özellikler de yer alıyor.

Yorum yapın

en iyi