VPN Nedir? Nasıl kullanılır ?

VPN’ler ülkemizde özellikle Wikipedia ve Youtube gibi popüler uygulamaların kısıtlanmasıyla birlikte yaygınlaşan bir olgudur. Aslında bu şirketin geliştirdiği güvenlik sağlama yöntemi internetin yaygınlaşmasıyla birlikte gelişmiştir. “Ülkemin VPN’i nedir?” Cevap, genellikle erişilemeyen web sitelerine erişmek için kullanıldığıdır. Ülkemizde yasak olan internet sitelerine girmek için kullanılır ama aslında güvenli internet kullanımı demektir.

Bir VPN kullanmak dünya çapında çok yaygındır. Başta bankalar olmak üzere finans kurumları şubeler arasında VPN gibi güvenlik önlemleri kullanır. Bu, dünyadaki birçok şirket için geçerlidir. Çünkü bir VPN, özel ve güvenli bir internet ortamı oluşturur. Bu ağa dışarıdan saldırmak çok zordur. Bir saldırı durumunda bile bilgiler şifrelenir, böylece şifreli olarak iletilir. Bu aynı zamanda kötü niyetli kullanıcıları önlemenin bir yoludur.

VPN Nedir?

İlk olarak, VPN ne anlama geliyor? Virtual Private Network’ün kısaltması, Türkçe’ye Kişi Özel Ağı olarak çevrilmiştir.

İnternetin yaygınlaşması ticari işlemleri kolaylaştırdı. Özellikle global şirketler, şubeler arası bilgi alışverişini ve finansal işlemleri kolaylaştırmıştır. Örneğin, birçok ABD şirketinin hesabı Hindistan’da bulunmaktadır. Bu, binlerce şirketin internette bilgi dolaşımı olduğu anlamına gelir. Burada VPN, bunun gibi kritik durumlar için oluşturulmuştur.

“VPN nedir?” ve “VPN nasıl kullanılır?” Bu paragraf sorunuzu yanıtlasın. Kabaca söylemek gerekirse, bir VPN, İnternet okyanusuna özel bir tünel açar. Bu tünel doğrudan sizinle Kaynak arasındadır. Tüm verileri bu tünelden gönderin. Ancak bu tünele dışarıdan girilemez. Sızdırsa bile, aldığınız bilgiler şifrelenir ve şifresi çözülemez. Bir VPN çok önemli bir rol oynar.

VPN Ne İşe Yarar?

İnternet dünyası var olduğu sürece VPN gibi güvenlik önlemleri her zaman gerekli olacaktır. İnternet kolaylık sağladığı kadar birçok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Bu, güvenlik önlemlerini gerektiriyordu. Bu noktada “VPN ne işe yarar?” sorusuna cevap verebiliriz. Çünkü VPN’in birkaç görevi vardır. Bunların başında bilgi güvenliğinin sağlanması gelmektedir. Bu nedenle ücretli VPN hizmetleri sunan uzman şirketler bulunmaktadır. Ancak, bir VPN’i ücretsiz olarak da kullanabilirsiniz.

  • VPN sizinle internet dünyası arasında güvenli bir tünel açmaktadır.
  • Bu tünel sayesinde bilgileriniz güvendedir.
  • VPN, sizi bulunduğunuz kısıtlı alandan alıp sınırsız alana taşımaktadır. Bunun için de IP adresinizi, internet dünyasına farklı tanıtmaktadır. Bu da sizin güvenliğiniz açısından önemlidir
Dikkatini Çekmedi mi ?  Yasin Kırmızı kimdir? İYİ Parti İzmir Beydağ Belediye Başkan adayı Yasin Kırmızı kimdir?

İnternet üzerinden sıklıkla finansal işlem yapanlar ve kitap gibi belgelerini bulut teknolojisinde saklayanlar tarafından da tercih edilmektedir. Çünkü internet dünyasında da epeyce kötü adam var. Bu bilgisayar korsanları, bilgileri çalmak ve onu haraç yoluyla geri satmak gibi kötü bir niyete sahiptir. Bilgi hırsızlığı da büyük mali kayıplara neden olabilir. Bu bağlamda VPN nedir ve nasıl çalışır? Sordukları soru kısaca şöyle özetlenebilir.

En İyi VPN Nedir?

VPN sağlanan bir hizmettir. Bu yüzden ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunmaktadır. Yukarıdaki nedenlerden dolayı, bir VPN uygulamasını iyi olarak adlandırmanın ilk kuralı hızlıdır, çünkü IP adresinizi farklı şekilde görüntülemek yolu biraz uzatacaktır. Şuna benziyor: Pazara patika yoldan yaklaşık 5 dakika sürer. Ama orada tanışmak istemediğin insanlar var ve yolunu uzatıyorsun. Görmek istemediğim kimseyi görmedim ama 10 dakikada gideceğim yere ulaştım. Enerji ve zaman alır.

Bu yüzden en iyi VPN‘ler hızlıdır. Güvenli bir VPN hizmeti satın almak, mali durumunuzu her zaman çevrimiçi yönetiyor olsanız bile işletmenizi korumanın bir yoludur. Bunun dışında ev kullanıcıları için ücretsiz VPN hizmeti sunan birçok web sitesi, program ve eklenti bulunmaktadır. Bazıları reklam içerir. Bazı VPN indirme seçeneklerinin mobil sürümleri de vardır.

Google Chrome VPN Eklentileri

İnternetteki erişilemeyen sitelere erişime izin veren VPN’ler için basit çözümler de vardır. “Chrome için VPN nedir?” sorusunu yanıtlıyoruz. Özellikle Google Chrome uzantısı çok başarılı oldu. Ücretli ve ücretsiz VPN Chrome uzantı seçenekleri bulunmaktadır. Ücretsiz VPN’imizi kullanmak için eklemeniz yeterlidir. Çoğu VPN Chrome uzantısı gerektiğinde kolayca açılıp kapatılabilir. Bu şekilde, kullanılmadığında VPN’in neden olduğu kesintileri önleyebilirsiniz. Bunun nedeni, bazı devlet sitelerinin VPN kayıtlarını kabul etmemesidir. Google Chrome VPN eklentisinin bir derecelendirme sistemi vardır. Bu sayede birçok kullanıcının beğendiği eklentileri ayırt edebilirsiniz. Bu kriterler altında; çoğu ülkede en hızlı hizmete sahip, en ucuz vb.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Tonio Teklic kimdir? Tonio Teklic kaç yaşında, hangi mevkii?

Size uygun bir VPN uzantısı bulun ve kullanın. Bunu yapmak için Google‘ın yardımıyla birkaç adımda bir VPN eklentisi ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

  • Chrome’u açın.
  • VPN eklenti araması yapın.
  • Kendinize uygun ücretli ya da ücretsiz uzantıyı seçin.
  • -Ekle- butonuna basarak ekleyin.

Bugün sizlere VPN eklentisi hakkında detaylı bilgiler verdik.

Yorum yapın

en iyi