Uğur İbrahim Altay: Konya’nın Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı Kimdir, Nereli ve Mesleği Ne?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yerel yönetim ve inşaat mühendisliği alanlarında kendini kanıtlamış başarılı bir liderdir. Peki Uğur İbrahim Altay kimdir, nereli, kaç yaşında ve mesleği ne? Bu makalede başarılı belediye başkanının hayatına, eğitimine ve kariyerine dair tüm detayları öğreneceksiniz.

Uğur İbrahim Altay: Konya'nın Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı Kimdir, Nereli ve Mesleği Ne?

Uğur İbrahim Altay’ın Hayatı ve Eğitimi

1974 yılında Konya’da doğdu. İlköğrenimi 1985 yılında Selçuk İlkokulu’nda, ortaöğrenimini 1988 yılında Mevlana Ortaokulu’nda ve lise öğrenimini ise 1991 yılında Konya Gazi Lisesi’nde tamamladı. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra 1 yıl boyunca proje mühendisi olarak görev yaptı. 1999 yılında yedek subay olarak Şırnak’ta askerlik görevini yerine getirdi.

2004 ve 2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkan Yardımcılığı yaptı. 2008 yılında ise TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığına seçildi.

Uğur İbrahim Altay’ın Mesleki Kariyeri

İnşaat Mühendisi Olarak Başlayan Kariyer

Şirketler Kurarak Nitelikli Projeler Hayata Geçirdi
İnşaat Mühendisleri Odası’nda Görev Aldı

Siyasi Kariyeri ve Yerel Yönetimdeki Başarıları

Selçuklu Belediye Başkanlığı’na Seçilmesi
İkinci Kez Başkan Seçilmesi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Seçilmesi

Siyasi kariyeri

29 Mart 2009 mahalli seçimlerinde AK Parti’den Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 30 Mart 2014 mahalli seçimleriyle aynı partiden 2. kez Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Tahir Akyürek’in milletvekili seçilmesinden dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından 3 Mayıs 2018’de Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirildi. 31 Mart 2019 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhur İttifakı adayı olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Halen bu görevini sürdürmektedir.

Özel Hayatı ve Ailevi Değerleri

Evli ve Üç Çocuk Babası

Kısaca :

  • Konya’da doğan ve büyüyen Uğur İbrahim Altay, eğitimini Konya Gazi Lisesi ve Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır.
  • İnşaat mühendisi olarak başladığı kariyer hayatında, farklı inşaat şirketleri kurarak birçok nitelikli projeye imza atmıştır.
  • Uğur İbrahim Altay, 2008 yılında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi seçimlerini kazanarak başkanlık görevine başlamıştır.
  • 2009 ve 2014 yıllarında yapılan seçimlerde Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir.
  • 2019 Yerel Seçimleri’nde Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçilmiştir.
  • Evli ve üç çocuk babası olan Uğur İbrahim Altay, aile değerlerine önem veren bir siyasetçidir.
Dikkatini Çekmedi mi ?  Bagjan Oktyabr kimdir? Bagjan Oktyabr nereli ve kaç yaşındadır?

Makalede Uğur İbrahim Altay kimdir, nereli, kaç yaşında ve mesleği ne sorusuna yanıt vererek, başarıları ve hayatı hakkında detaylı bilgiler sunuyoruz. Bu sayede Konya’nın değerli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yaşamı ve çalışmaları daha iyi anlaşılabilir hale gelmektedir.

 

Yorum yapın

en iyi