Turgay Tanülkü kimdir? Turgay Tanülkü kaç yaşında, nereli? Ragıp Baba’yı kim oynuyor? Aybüke filmi Ragıp Baba kimdir? – HY Gazete

Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerin hain saldırısında hayatını kaybeden 22 yaşındaki öğretmen Aybüke Yalçın’ın kahramanlık dolu hayatı, duygusal bir filmle beyaz perdeye taşınıyor. TRT ortak yapımcılığında hazırlanan bu anlamlı yapım, Aybüke öğretmenin öğretmenlik azmi ve fedakarlığıyla dolu ilham verici hikayesini izleyicilere aktaracak.

24 Kasım Öğretmenler Günü haftasında vizyona girmesi planlanan film, izleyicilere hem gözyaşları hem de gurur dolu anlar yaşatacak. Aybüke öğretmenin vatan ve öğrenci sevgisi, onun hafızalarda ölümsüzleşen kahramanlık hikayesi olarak perdeye yansıyacak. 

Filmde Aybüke öğretmeni Nihayet Yalçın, çocukluğunu ise Aysima Zeynep Erişir canlandıracak. Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın’a ise Caner Kurtaran hayat verecek. Aybüke öğretmenin 23 yıllık kısa hayatında iz bırakan diğer önemli karakterlerden “Ragıp Baba”ya Turgay Tanülkü canlandıracak. 

TURGAT TANÜLKÜ KİMDİR?

Turgay Tanülkü, Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur. 18 Temmuz 1953 tarihinde Uşak’ta doğmuştur. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nden 1976 yılında mezun olmuş ve aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu’nda göreve başlamıştır. Turgay Tanülkü, 1970-71 döneminde Leningrad’da bulunan Tiyatro Akademisi’nin drama kurslarına katılarak Psikojimnastik eğitimi almıştır. Kariyeri boyunca körler okulu, çocuk ıslahevleri ve Türkiye genelindeki 8 bölge cezaevinde tiyatro grupları kurarak sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağlamıştır.

1987-89 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anasanat Dalı’nda rol ve sahne dersleri vermiştir. 1984 yılında Konya’da Uluslararası Reji Ödülü’nü kazanan Tanülkü, 1988-89 döneminde Ankara Yarı Açık Cezaevi Oyuncuları’nın sahnelediği “Yasalar ve İnsanlar” ve “Misafir” adlı oyunlarla Alman Yeşiller Partisi Barış Ödülü’nü kazanmıştır.

Turgay Tanülkü, sinema, televizyon ve seslendirme alanında da çalışmalar yapmış ve başarılı projelere imza atmıştır. Devlet Tiyatroları’nda sanatçı kadrosunda yer alan Tanülkü, “Kurtlar Vadisi” dizisinde canlandırdığı Şahin Ağa karakteri ile geniş kitlelere ulaşmıştır. Aynı şekilde 2015-2021 yılları arasında atv’de yayınlanan “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde de Şahin Ağa karakterine hayat vermiştir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Sedat Doğan Kimdir? Sedat Doğan Nereli Ve Kaç Yaşında?

Yorum yapın

en iyi