Tarsus Lahmacun tarifi! MasterChef Tarsus Lahmacun nasıl yapılır?

Akdeniz mutfağı lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Tarsus Lahmacun ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Tarsus Lahmacun nasıl yapılır? Tarsus Lahmacun nedir? Tarsus Lahmacun nasıl yapılır, Tarsus Lahmacun yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Tarsus Lahmacun yapıldı, evde klasik Tarsus Lahmacun yapıldı! İşte en güzel Tarsus Lahmacun!

TARSUS LAHMACUN TARİFİ!

Et 100 g

Kırmızı / kuru soğan 20 g

Kapya biber 15 g

Domates 15 g

Maydanoz 15 g

Tuz 3 g

Kırmızı toz biber isteğe bağlı 1g

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:

Tarsus Fındık Lahmacunu, Tarsus mutfağının erkek koyun eti ile hazırlanan gıdaları arasında bulunur. 1900’lü yılların başından bu yana nesilden nesile üretim metodu aktarılarak bu günlere ulaşmış yöresel üründür.

Tarsus Fındık Lahmacunu, maksimum 8 cm çapında el ile açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, kuru soğan, kapya biberi, domates ve isteğe bağlı kırmızı toz biber ile hazırlanan harcın yayılmasından sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir yiyecektir.

Hamurunun maksimum 8 cm çapında el ile açılması, kullanılan et miktarının fazla olması, hazırlanan etli harcın içerisine ince kıyılmış kuru soğan eklenmesi temel ayırt edici özellikleridir. Ayrıca iç harcı hazırlanırken kuyruk yağı konulmadan etin az yağlı olarak hazırlanması diğer bir ayırt edici özelliğidir.

Üretim Metodu:

Etli harcın hazırlanması:

Tarsus Lahmacun tarifi! MasterChef Tarsus Lahmacun nasıl yapılır?

Osman Demir

MasterChef 3. Sayfa Gündem Yaşam Haberler

Dikkatini Çekmedi mi ?  Sağlıklı beslenme ve denge diyeti: İyi bir yaşamın temeli

Yorum yapın

hilbet betmoon kalebet levabet betovis Betpark
betpark kolaybet Pradabet
en iyi