Süleyman Elban kimdir? Süleyman Elban kaç yaşında, nereli? İzmir Valisi kim oldu? İzmir Valisi Süleyman Elban kimdir? – HY Gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’nde 57 ilde vali değişikliği yaşandı. Yapılan atamaların ardından Süleyman Elban kimdir? Süleyman Elban kaç yaşında, nereli? İzmir Valisi kim oldu? İzmir Valisi Süleyman Elban kimdir? soruları gündeme geldi.

SÜLEYMAN ELBAN KİMDİR?

Süleyman Elban, 6 Haziran 1969 tarihinde Kırşehir’de doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Almanya ve Kırşehir’de tamamlamıştır. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.

Kariyerine Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan Elban, daha sonra Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’nda Uzman Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği kariyerine adım atmıştır.

İngiltere’de dil ve kamu yönetimi eğitimi almış olan Elban, çeşitli kaymakamlık görevlerinin ardından Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü şube müdürlüğüne atanmıştır. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır.

Süleyman Elban’ın iki yüksek lisans çalışması bulunmaktadır. Bu çalışmalardan biri Fırat Üniversitesi’nde Mahalli İdareler alanında, diğeri ise Portsmouth Üniversitesi’nde (İngiltere) Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında olmuştur.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde 13 yıl boyunca çeşitli mahalli idareler reformu çalışmalarında yer almış, eğitim faaliyetlerinde eğitimci olarak görev yapmış ve bu alanda makaleler yazmıştır. Ayrıca, yayınlanmış dört kitabı bulunmaktadır.

Süleyman Elban, Bakanlar Kurulu kararnameleri ile farklı illerde valilik görevlerinde bulunmuştur. 30.05.2016 tarihli kararname ile Bilecik Valisi olarak atanmış, 13.06.2017 tarihli kararname ile Ağrı Valisi olarak atanmış, son olarak 09.06.2020 tarihli kararname ile Adana Valisi olarak atanmış ve 19.06.2020 tarihinde göreve başlamıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Süleyman Elban, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Masoomeh Taheri kimdir? Masoomeh Taheri nereli, kaç yaşında?

Yorum yapın

en iyi