Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz kaç yaşında, nereli? Stefan Kuntz görevden mi alındı? A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz neden görevden alındı?

Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz kaç yaşında, nereli? Stefan Kuntz görevden mi alındı? A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz neden görevden alındı?

STEFAN KUNTZ KİMDİR?

Stefan Kuntz, 30 Ekim 1962’de Almanya’nın Neunkirchen şehrinde doğan, Almanya’nın tanınmış eski futbolcularından biridir. 60 yaşındaki Kuntz, 1.80 metre (5 feet 11 inç) boyundadır ve futbol kariyerinde santrfor mevkiinde oynamıştır.

Futbol kariyerine 1970 yılında Neunkirchen altyapısında başlayan Kuntz, profesyonel kariyerine 1980 yılında aynı kulüpte adım atmıştır. Ardından sırasıyla Bochum, Uerdingen 05, ve Kaiserslautern gibi Almanya’nın farklı kulüplerinde oynamış ve toplamda 600 maça çıkarak 239 gol atmıştır. 1995-1996 sezonunda Beşiktaş’a transfer olarak Türk futboluna da katkıda bulunmuş ve 30 maçta 9 gol kaydetmiştir.

Milli takım kariyerinde de başarılı bir performans sergileyen Stefan Kuntz, Batı Almanya U-21 ve Almanya milli takımı formalarını giymiştir. Toplamda 30 kez milli takım formasını terleten Kuntz, bu maçlarda 11 gol atmıştır.

Futbolculuk kariyerinin yanı sıra teknik direktörlük de yapmış olan Kuntz, çeşitli Alman kulüplerinde teknik direktörlük görevlerinde bulunmuş ve 2016-2021 yılları arasında Almanya U-21 milli takımının başında bulunarak genç yetenekleri geliştirmiştir. Ayrıca, 2021 yılı itibarıyla Türkiye milli futbol takımının teknik direktörlüğünü üstlenmiştir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Zuhal Topal’la Yemekteyiz Turhan Alyakut Kimdir? Turhan Alyakut kaç yaşında, nereli? - HY Gazete, Haymana Gazetesi

Yorum yapın

en iyi