Seri NO nedir, nerede yazar ve nasıl öğrenilir?

Tüm ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de vatandaşların vatandaşlığının resmi olduğunu kanıtlamak için yanlarında bulundurmaları gereken bir kimlik kartı bulunmaktadır. Bu kimlik belgelerine kimlik kartları denir. Kimlik kartları yıllar içinde değişti. Yeni kimlik kartlarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar çeşitli sorular soruyor. Bu sorulardan biri seri numarasının nerede yazıldığıdır. Önceki rozetlerin ön yüzünde seri numarasını bulmak kolaydı, ancak yeni rozetler için sistem tamamen değiştiği için kullanıcılar seri numarasının nerede yazıldığını sormaya devam ediyor. Nüfus cüzdanı Seri No sorgulama (Yeni ve Eski Kimlik) Nasıl öğrenilir? İşte detaylar..

Seri No Nedir?

Yeni kimlik kartı, eski kimlik kartının üst yüzünde farklı bir seri numarasına sahiptir. Seri numarası 1 harf ve 2 rakamdan oluşur. Sıra numaraları erkek vatandaşlar için tek, kadın vatandaşlar için çift sayıdan oluşmaktadır. Erkeklerin alabileceği maksimum sayı 13, kadın vatandaşlar ise 10’dur. Seri numaraları genellikle e-devlet işlemlerinde, vatandaşlık işlemlerinde vb. kullanışlıdır.

Seri No Nerede Yazar?

2017’den itibaren kimlik kartı değişti. H. Desene göre. Yeni oluşturulan kimlik kartları, çipli olma gibi çeşitli özelliklere sahiptir. Ancak yeni kimlik kartlarına geçiş yapan vatandaşlar, eski kimlik kartlarındaki bilgileri artık göremeyince sormaya başladı. Eski kimlik kartında bulunan ancak yeni kimlik kartında olmayan bilgiler arasında deri numarası, medeni durum, kimlik kartının verilme nedeni/verilme tarihi ve aile numarası gibi bilgiler yer alır. Biri seri numarası olmak üzere bazı bilgiler değişti. Eski kimlik kartlarında seri numarası ön taraftaki fotoğrafın hemen altında yer alıyordu. Seri numarası 1 harf ve 2 rakamdan oluşur. B. N10, seri numarası 6 haneden oluşuyordu. Yeni kimlik kartlarıyla bu durum biraz değişti. Yeni Çipli Kimlik kartı, biyometrik fotoğrafınızın hemen yanında bir seri numarasına sahip olmanızı sağlar. Diğer vatandaşların kişisel bilgileri çipte gizlidir, yani çıplak gözle görülmez. Bu bilgilere sadece e-devlet üzerinden ulaşılabilir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Young Boys Leipzig maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Young Boys Leipzig maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Canlı maç anlatımı!

Nüfus Cüzdanı Seri No Sorgulama

Ayrıca e-devlet üzerinden de seri numarası sorgulaması yapılabilmektedir. Ayrıca yeni çip kimliği, cilt numarası veya aile sıra numarası gibi bilgiler içermez. Bu durumda vatandaşlar bu bilginin nerede olduğunu merak ediyor. Kimliğinizle ilgili tüm bilgileri e-Devlet Kapısı üzerinden görüntüleyebilirsiniz. e-Devlet sistemine giriş yapmak için şifrenizi ve TC kimlik numaranızı giriniz. “Kimlik Bilgilerim” bölümünü ziyaret ederek bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

E-Devlet Sistemine Girmek İçin: https://www.turkiye.gov.tr/kisisel-bilgiler adresini kullanabilirsiniz.

“Seri NO nedir, nerede yazar ve nasıl öğrenilir?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

en iyi