SEO Çalışması Ne Kadar Sürer?

SEO yani diğer bir anlatımla arama motoru optimizasyonu internet üzerinde bir web sitesi olan herkesin yaptırmak zorunda olduğu işlem. Çünkü arama motorları bir sitenin dikkat çekebilmesi için bir takım isteklerde bulunuyor. SEO çalışması ne kadar sürer? sorusu aslında tamamen siteyle ve SEO’yu yapan kişiyle alakalı bir durumdur. SEO uzmanı nasıl hareket etmesi ve link ağını nasıl oluşturması gerektiğini biliyorsa kısa sürede yaptığı SEO’nun etkisini görmeye başlayacaktır. Ancak bunun içinde güncellemeleri çok iyi takip etmiş olması gerekiyor.

SEO Stratejisi

SEO belli bir strateji doğrultusunda ilerlemesi gereken zincir bir süreç. Bu zincirinin bir tarafında iç SEO, bir tarafında dış SEO ve diğer tarafında da özgün içerikler var. Eğer siz bu zincirden herhangi bir tanesini eksik yaparsanız bu durumda elde etmek istediğiniz başarıyı yakalamanız mümkün değildir. Yapılması gereken şey sitenin genel bir incelemesinin yapılmasıdır. SEO analizi denilen bu süreçte öncelik sitenin anahtar kelimelerinin oluşturulmasını sağlamak. Bu basit gibi görünen ancak en zor olan bölümdür. Sitenizin arama motorlarında istediğiniz kelimede yükselebilmesi için mutlaka kendi sektörünüzle alakalı olan anahtar kelime ve kelime öbekleri seçmeniz gerekiyor. Siteniz ya da verdiğiniz hizmetle yaptığınız bir çalışmanın da karşılığı olmayacaktır. Bu nedenle planlama ve strateji üretime şarttır.

SEO Çalışması Etkisini Ne Zaman Gösteriyor

SEO çalışması ne kadar sürer? yazımıza şöyle devam edelim. Yapacağınız SEO çalışmasını geniş kapsamlı düşünebilirsiniz bunun içinde bugünden yarına bitecek bir şey değildir. Sabırlı olmalı ve sitenizin, anahtar kelimelerinde nerede olduğunu tespit etmeniz gerekiyor. Eğer kelimeniz yukarıdaysa işiniz biraz daha kolay olacaktır ancak aşağıda olan bir siteyi çıkarabilmekte öyle kolay olmayacaktır. Bunun içinde doğru adımları atmanız ve izleyeceğiniz yolun ne olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Asgari ücret kalkacak mı? Bir teklif de İlber Ortaylı'dan geldi

SEO Çalışmasında Garanti Olur mu?

Bugün pek çok kişi garantili SEO adı altında hizmet verdiklerini iddia ediyor ancak sizin yanlış yapmamanız için şunu söyleyebiliriz ki SEO’da garanti denilen bir durum yoktur. Çünkü garanti vermek demek arama motoruyla anlaşmanız olması demektir. Arama motorunun sizden istediği önemli şeyler vardır ve kim bunlara uyarsa o zaman sitesi değer kazanır. Ancak bunu hepsinin de yaptığını düşünürseniz en iyisi en üste çıkacaktır.

Yorum yapın

en iyi