Raci Kaya kimdir? Raci Kaya kaç yaşında, nereli? SGK Başkanı kim oldu? SGK Başkanı Raci Kaya kimdir? SGK Başkanı Raci Kaya hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yeni atamalar belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı değişti. Yapılan yeni atama sonrasında Raci Kaya kimdir? Raci Kaya kaç yaşında, nereli? SGK Başkanı kim oldu? SGK Başkanı Raci Kaya kimdir? SGK Başkanı Raci Kaya hangi görevlerde bulundu? soruları gündeme geldi.

RACİ KAYA KİMDİR?

Raci Kaya, 1967 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına başarılı bir şekilde adım atan Kaya, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden başarıyla mezun oldu. Mezuniyetinin ardından eğitimine Hacettepe Üniversitesi’nde devam etti ve İktisat alanında yüksek lisans derecesini elde etti. Daha sonrasında ise Marmara Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayarak akademik başarısını taçlandırdı. 1990 yılında Halk Bankası’nda Dış İlişkiler Uzman Yardımcısı olarak kariyerine adım atan Kaya, profesyonel hayatına bu alanda yön verdi.

Bankacılık sektöründeki deneyimlerini artırarak çeşitli banka ve özel kuruluşlarda yöneticilik pozisyonlarında görev aldı. 2007-2014 yılları arasında Aktif Yatırım Bankası’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2015 yılının Şubat ayından 2016’nın Ağustos ayına kadar ise Ziraat Katılım Bankası’nda Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak etkin rol üstlendi. Bu süreçte gösterdiği performans ve uzmanlığıyla sektörde tanınan bir isim haline geldi.

Raci Kaya, Mart 2016’dan 2018 yılına kadar Eximbank’ta Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. Bu süre zarfında katkıları ve liderlik yetenekleriyle dikkatleri üzerine çekti. 17 Ağustos 2016 tarihinde Hazine Müsteşar Yardımcısı Vekili olarak atanması, kariyerindeki yükselişin bir yansımasıydı. Daha sonra 27 Aralık 2016’da Hazine Müsteşar Yardımcısı olarak görev aldı. 14 Ağustos 2018 tarihinde ise Vakıfbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilerek büyük bir sorumluluk üstlendi.

Ailesiyle birlikte mutlu bir hayat süren Raci Kaya, evli bir baba olarak örnek bir aile yaşantısını sürdürüyor. İyi derecede İngilizce bilmesi, uluslararası ilişkilerde etkin bir iletişim kurma yeteneğini yansıtıyor.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Hurşit Güneş kimdir? Hurşit Güneş nereli ve kaç yaşında?

Yorum yapın

en iyi