Osho Kimdir? Osho Kısaca Hayatı? Osho Eserleri?

Osho Kimdir? Osho Kısaca Hayatı? Osho Eserleri? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Osho Kimdir? Osho Kısaca Hayatı? Osho Eserleri? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Osho Kimdir?

Osho, gerçek adıyla Rajneesh Chandra Mohan Jain olarak bilinen Hint kökenli bir öğretmen, yazar ve dini liderdir. 11 Aralık 1931 tarihinde Hindistan’ın Madhya Pradesh eyaletinde doğmuş ve 19 Ocak 1990 tarihinde ölmüştür. Osho, özellikle 1970’lerin sonlarından 1980’lerin başlarına kadar dünya genelinde tanınan ve takip edilen bir figür haline gelmiştir.

Osho, farklı dinlerin öğretilerini bir araya getiren bir sentezci yaklaşıma sahipti ve mistisizm, meditasyon ve kişisel gelişim konularında yazdığı ve konuştuğu eserlerle tanınmıştır. En bilinen eserlerinden biri olan “Bhagwan Shree Rajneesh” adlı kitabında, din, cinsellik, kişisel özgürlük ve insan bilincine dair çeşitli konuları ele almıştır.

Osho, köylerinde düzenlediği meditasyon kampları ve dini topluluklar aracılığıyla takipçilerine öğretiler vermiştir. Bu topluluklar ve Osho‘nun öğretileri, sık sık kontroverziyal olmuş ve eleştirilere maruz kalmıştır. Özellikle 1980’lerin başında Oregon, ABD’de kurulan Rajneeshpuram topluluğu ve onun liderliğindeki olaylar büyük ilgi çekmiştir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

Dikkatini Çekmedi mi ?  Mine Mumcu kimdir? Mine Mumcu nereli ve kaç yaşında?

Yorum yapın

en iyi