Odun ateşinde ızgara lüfer tarifi! Mangalda ızgara lüfer nasıl yapılır (YAPIŞMADAN)?

Balık lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif ızgara lüfer ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, ızgara lüfer nasıl yapılır? ızgara lüfer nedir? ızgara lüfer nasıl yapılır, ızgara lüfer yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te ızgara lüfer yapıldı, evde klasik ızgara lüfer yapıldı! İşte en güzel ızgara lüfer!

IZGAEA LÜFER TARİFİ!

  • 4 adet lüfer
  • 4 adet defne yaprağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kadeh (sulandırılmış) rakı

Servis için:

  • 2 adet büyük boy domates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet dereotu

YAPILIŞI

  1. İlk olarak lüferleri temizleyip fırına dayanıklı cam bir kaba yerleştirin.
  2. Aralarına defne yaprağı koyun. Ayrıbir yerde zeytinyağı ile rakıyı karıştırıp, balıkların üzerine gezdirin. Buzdolabının alt rafında 1-2 saat dinlendirin.
  3. Balıkları ızgarada önlü arkalı pişirin. Dilimlenmiş domates, soğan ve kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.

MasterChef Gastronomi Gündem Yaşam Haberler

Dikkatini Çekmedi mi ?  Haberler.com Türkiye ve dünya haber gündemi: Haberler.com editörleri 26 Temmuz 2023'deki önemli haberleri ve haber başlıklarını sizler için derledi!

Yorum yapın

hilbet betmoon kalebet levabet betovis Betpark
betpark kolaybet Pradabet
en iyi