Nusret Gökçe kimdir? Nusret Gökçe aslen Nereli? Nusret neden sürekli gözlük takıyor? Nusret günde kaç saat uyuyor? – HY Gazete

Nusret Gökçe kimdir? Nusret Gökçe aslen Nereli? Nusret neden sürekli gözlük takıyor? Nusret günde kaç saat uyuyor?

Nusret Gökçe Kimdir?

Türk kasap, şef ve restoran işletmecisi. Et pişirme ve tuzlama şekli nedeniyle Salt Bae adıyla anılmaya başlandı ve bir internet fenomeni hâline geldi. Nusr-et isimli restoran zincirinin sahibidir.

9 Ağustos 1983 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İki yaşındayken ailesiyle birlikte Darıca’ya taşınan Nusret altıncı sınıftayken okulu bıraktı ve bir kasabın yanında çırak olarak işe başladı.Gökçe, aşçı ve lokantacı olarak deneyim kazanmak için 2007-2010 yılları arasında Arjantin ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok ülkeyi ziyaret etti ve yerel restoranlarda çalışmaya başladı.

2010 yılında Mithat Erdem ile birlikte Nusr-et Steakhouse markasını oluşturdu. 2011 yılında restorana Doğuş Grubu’nun yönetim kurulu başkanı Ferit Şahenk ortak oldu. 2014’te Dubai’de bir restoran açtı.Ocak 2017’deki viral internet videoları sayesinde daha çok tanındı. Şöhreti, 7 Ocak 2017’de restoranının Twitter hesabında yayınlanan viral bir video olan “Osmanlı Bifteği” videosunun popüler olmasıyla birlikte geldi.

Instagram’da 10 milyon kez görüntülendi ve ardından kendine özgü tuz serpme yönteminden dolayı “Salt Bae” sayesinde tüm dünyada tanındı. Nusret Gökçe’nin, ilginç tuzlama hareketiyle gelen şöhretini dünya çapında bir PR çalışmasına dönüştürmek için 2 milyon dolar harcadığı ileri sürüldü.

2019 yılında Doğuş Holding’in kontrolünde bulunan Arena Otel aktifinde yer alan ve “Park Hyatt” adı altında Hyatt International LLC tarafından işletilen Arena Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri tüm paylarının Nusret Turizm Yatırım tarafından devralındı. Nusret Gökçe’nin 2022 yılı itibariyle; Türkiye’de 9, ABD’de 7, Yunanistan, Katar, İngiltere ve Suudi Arabistan’da birer tane olmak üzere 20 restoranı bulunuyor.

Nusr-Et’i Nusr-Et Yapan Nedir?​

Nusr-Et şubelerini dillerden düşürmeyen, dünyaca ünlü simalar da dahil olmak üzere etseverlerin akın etmesine sebep olan ve onu böylesine popüler hale getiren şey, takdir edersiniz ki yalnızca etin lezzetinden çok daha fazlası. Bunu anlayabilmek için her şeyden önce restoranın menüsüne dikkatlice bakmak gerekli. İlk bakışta sade ve yalın bir görüntü sergileyen menüde başta et, steak, dana bonfile ve kuzu olmak üzere servis edilen her et kategorisi için ayrı bir liste oluşturulmuş ve her bir listenin altında Nusret’in imza niteliğindeki etleri var. Lokum, Ceviz ve Kafes bizim en aşina olduklarımız arasında. Tabii ki bir steakhouse’a yakışır şekilde başlangıçlar da dahil olmak üzere menüdeki neredeyse her yemekte et bulunmakta. Nusr-Et’i Nusr-Et yapan bir diğer önemli faktör de Nusret Gökçe’nin istisnasız etin seçiminden servisine kadar her süreçte yer alması, her eti pişmeden önce şahsen kontrol etmesi ve ete onay vermesi. Konseptinin ve başarısının özünde bu hummalı seçim, hazırlık ve servis süreci bulunan bir restoran zincirinin bugünkü başarısına ve namına ulaşmış olmasına pek şaşırmamak lazım.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Yemekteyiz Hasan kimdir? Yemekteyiz Hasan nereli ve kaç yaşında?

Yorum yapın

hilbet betmoon kalebet levabet betovis Betpark
betpark kolaybet Pradabet
en iyi