Nick Read kimdir? Nick Read kaç yaşında, nereli? Altın Portakal Benim Adım Mutlu yönetmeni kimdir? Benim Adım Mutlu filmi kime ait? Benim Adım Mutlu kim yönetti?







Haber albümü için resme tıklayın

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film ve Kısa Metraj Film Yarışması’nda yarışacak yapımlar açıklandı. Benim Adım Mutlu filminin yönetmeni ise merak edildi. Nick Read kimdir? Nick Read kaç yaşında, nereli? Altın Portakal Benim Adım Mutlu yönetmeni kimdir? Benim Adım Mutlu filmi kime ait? Benim Adım Mutlu kim yönetti? İşte o soruların cevapları…

NİCK READ KİMDİR?

Londra merkezli yaşayan Nick Read, özellikle zorlu ve tehlikeli mekanlarda çekimler gerçekleştirerek tanınan İngiliz bir film yapımcısıdır. Kamera eğitimi almış olan bu sanatçı, 1990 yılından bu yana İsrail hapishaneleri, Bağdat’ın Yeşil Bölgesi ve son zamanlarda Kabil travma hastanesi gibi birçok ödüllü belgeselin yönetmenliğini ve kamera çalışmalarını üstlenmiştir.

Read, 60’tan fazla ülkede çalışmış, Yabancı Basın Derneği ödülü, Rory Peck Etki Ödülü ve en iyi belgesel dalında Yaratıcı Çeşitlilik Ödülü dahil olmak üzere bir dizi ödül kazanmış ve BAFTA’da en iyi yönetmenlik ve en iyi görüntü yönetmenliği kategorilerinde üç kez finalist olmuştur. Son dönem çalışmaları, güçlü duygusal bağlamı hikaye anlatma sanatı ve özgün görsel tarzıyla birleştirerek öne çıkmaktadır.

Kaynak: Haymana Gazetesi- hygazete

Dikkatini Çekmedi mi ?  Giovanni van Bronckhorst kimdir? Giovanni van Bronckhorst nereli, kaç yaşında?

Yorum yapın

en iyi