Anadolu mutfağı lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Nevzine ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Nevzine nasıl yapılır? Nevzine nedir? Nevzine nasıl yapılır, Nevzine yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Nevzine yapıldı, evde klasik Nevzine yapıldı! İşte en güzel Nevzine!
NEVZİNE TARİFİ!
Hamuru için;
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
1/2 su bardağı üzüm pekmez
Bir kaç damla limon suyu
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
- Nevzine tatlısı uzakta öncelikle şerbeti uzakta, yıkanmak, şeker ve bomba suyunu kaynamaya bırakalım. Ocağın altını kapatarak pekmezi ekleyip soğumaya bırakalım. Nevzine tatlımızın hamuru uzakta yoğurma kabında tereyağı, suistimal, sıvı yağlı, tahin, fasulye, ceviz içi ve nimet tozunu karıştıralım.
- Yaklaşık 3 yıkanmak bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir ezmek elde edelim. Hamurumuzu yağlanmış etlik kabına elimizle bastırarak yerleştirelim. Hamurun üzerini uç yardımı nedeniyle çizerek şekil verelim.
- Hamurumuzu önceki ısıtılmış 180 bölümler fırında yaklaşık 30 yendi pişirelim. İlk sıcaklığı çıkan tatlımı keserek kıvrandı olan şerbetimizi hakkında gezdirelim. Şerbetini çeken nevzine tatlımızı köle tabağına kenetleme isteğe bağlı tahin nedeniyle süsleyerek köle edelim.



