Netflix Üyelik Ücreti

Netflix, dünyanın en büyük online dizi ve film platformları arasında yer alıyor. Dizi izlemeyi sevenler tarafından oldukça popüler olan Netflix, aylık üyelik ücreti sayesinde kullanıcılarına sınırsız dizi ve film keyfi sunuyor. Peki, Netflix üyelik ücreti kaç TL ve hangi kampanyalardan yararlanılabilir?

Netflix Üyelik Ücreti

Netflix, üyelik ücretini farklı paketlere göre belirliyor. Standart paket üyelik bedeli 27.99 TL iken, premium paketin üyelik bedeli 41.99 TL. Basic paket ise sadece 17.99 TL’ye kullanıcılara sunuluyor.

Standart pakette, aynı anda iki cihazda izlenebilen dizi ve filmler sunuluyor. Premium pakette ise dört cihazda aynı anda izlenebilen dizi ve filmler mevcut. Basic paket ise sadece tek bir cihazda, standart çözünürlükle dizi ve filmleri sunuyor.

Netflix Kampanyaları

Netflix, düzenli olarak zaman zaman farklı kampanyalarla kullanıcılarını sevindiriyor. Örneğin, ilk ay ücretsiz kampanyası ile yeni üyeler platformu deneyebilirler. Kampanyadan yararlanabilmek için önce üyelik oluşturmanız yeterli.

Bunun yanında belirli bankalarla iş birliği yaparak, üyelik ücretlerinde indirim sağlıyor. Bu indirim kampanyalarına katılabilmek için üye olurken belirli promosyon kodlarını kullanmak gerekiyor.

Netflix Paketleri

Netflix’in paketleri arasında farklılıklar bulunuyor. Standart, premium ve basic paketler kullanıcılara farklı özellikler sunarken, Netflix Türkiye sayfası üzerinde yer bulan ultra paket hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Standart paketlerde HD çözünürlük bulunuyor, premium pakette ise Ultra HD çözünürlük sunuluyor. Basic paket ise sadece standart çözünürlük içeriyor.

Netflix cihazlar arası geçişlerde de oldukça kullanışlı bir platform. İstemleriniz herhangi bir zaman diliminde cihazlar arasında sorunsuzca geçiş yapabiliyorsunuz.

Netflix Türkiye 2021 yılında kullanıcıların en çok tercih ettiği dizi ve film platformları arasında yer alıyor. Üyelik ücretleri oldukça uygun olan Netflix, farklı kampanyalarla ve paket seçenekleriyle de kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Netflix Türkiye bugüne kadar kullanıcılarına en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyor.

Netflix Üyelik Ücreti Ne Kadar? – 2023

Netflix Temel Plan Fiyat Netflix Standart Plan Fiyat Netflix Özel Plan Fiyat
63,99 TL 97,99 TL 130,99 TL

2023 yılında Netflix aylık üyelik ücretleri 63,99 TL97,99 TL ve 130,99 TL şeklinde değişiklik göstermektedir. Her bir fiyat farklı bir abonelik planına karşılık gelmektedir. Böylece farklı bütçelere uygun farklı planlar ile platform, birçok kesime hitap etmektedir.

Netflix’in sunmakta olduğu en uygun ücretli plan olan Temel plan için aylık ücret 63,99 TL’dir. Daha fazla özelliğe ve yüksek kaliteye sahip Standart plan için aylık ücret ise 97,99 TL’dir. Netflix’in sunduğu en yüksek ücretli Özel planın fiyatı ise 130,99 TL’dir. Netflix, dönem içerisinde çeşitli sebeplerden dolayı üyelik fiyatlarına güncelleme yapıyor. Bundan dolayı Netflix üyelik paketlerinin fiyatları, yıl içerisinde sıklıkla değişmektedir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Melisa Aslı Pamuk ile Yusuf Yazıcı sevgili mi? Melisa Aslı Pamuk sevgilisi kim?

Netflix Üyeliği Nasıl Oluşturulur?

Bir Netflix üyeliği oluşturmak için ihtiyacınız olan şeyler e-posta adresi, kredi kartı veya geçerli bir ödeme yöntemidir. Netflix üyeliği oluşturmak için şu yöntemleri takip edebilirsiniz:

  • Öncelikle Netflix’in resmi internet sitesine (netflix.com) ulaşın.
  • Ardından ana sayfada yer alan kutucuğa e-posta adresinizi girin ve “Başlayın” seçeneğine tıklayın. Dilerseniz doğrudan kayıt sayfasına (netflix.com/signup) da ulaşabilirsiniz.
  • Daha sonra bir şifre oluşturun ve size uygun olan planı seçin.
  • Bunun ardından geçerli bir ödeme yöntemi ekleyin ve işlemi tamamlayın.
  • Bu adımın sonrasında Netflix hesabınız açılmış olacaktır.

Netflix iptal etme işlemi için ise farklı bir yöntem uygulamanız gerekmektedir. Bu adımları öğrenmek için de sizler için hazırladığımız detaylı içeriğe göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Netflix Plan Değiştirme

Netflix kullanıcılarının sorduğu bir başka önemli soru ise üyelik planı değiştirme işlemidir. Sahip olduğu üyelik planını daha uygun bir fiyatlı planla değiştirmek isteyen bazı kullanıcılar mevcuttur. Ayrıca tam tersine daha fazla özelliğe erişmek isteyen kullanıcılardan da bahsedebiliriz. Her iki türdeki kullanıcının da gerçekleştirmesi gerek adımlar şunlardır:

  • Netflix sitesine ulaşın ve hesabınıza giriş yapın.
  • Daha sonrasında kullanıcı profilinizi seçin ve sağ üst kısımda bulunan menüden “Hesap” seçeneğini tıklayın.
  • Ardından hesap ayarları menüsü karşınıza çıkacaktır. Bu ayarlar arasından “Plan Ayrıntıları” sekmesine ulaşın ve “Planı değiştir” seçeneği ile devam edin.

Netflix Fiyatları: Sıkça Sorulan Sorular

İçeriğimizin bu bölümünde kısa bir özet niteliğinde sıkça sorulan soruları eklemek istedik. Eğer doğrudan aklınızda bir soru varsa bu bölümde cevabının verilmiş olması muhtemel. Farklı bir sorunuz varsa içeriğimizde verdiğimiz bilgilerde cevabının muhtemelen yer aldığını da belirtelim.

Netflix kaç TL? (2023)

2023 yılında Netflix kaç TL sorusunun yanıtı 63,99 TL, 97,99 TL ve 130,99 TL olarak verilebilir. Temel planın ücreti 63,99 TL’dir. Standart planın ücreti 97,99 TL’dir. Özel planın ücreti ise 130,99 TL’dir.

Netflix kaç kişi kullanabilir? (2023)

Abone olunan plan türüne göre değişiklik gösteren kullanıcı sayısı 1 ile 4 arasında değişmektedir. Temel plana abone olan kullanıcılar için yalnızca tek kişilik kullanım mümkündür. Standart planda iki kişi Netflix kullanabilir. Özel planda ise dört kişi Netflix kullanabilir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Ecem Özkaya kimdir? Ecem Özkaya kaç yaşında, nereli? TV dizileri ve filmleri neler?
Netflix yıllık üyelik var mı?

Netflix aboneliği yıllık bir şekilde yapılmamaktadır. Ancak abone olduğunuzda her ay üyelik ücreti kartınızdan otomatik olarak çekilmektedir. Bir üyeliğin yıllık fiyatı ise abonelik planınıza bağlı olarak 455,88 TL ile 935,88 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Netflix öğrenci aboneliği nasıl yapılır?

Netflix platformunda bir öğrenci üyeliği kampanyası bulunmamaktadır. Ancak platform, zaman zaman bir ay ücretsiz üyelik gibi kampanyalar sunabilmektedir.

Netflix ücretsiz üyelik nasıl yapılır?

Netflix platformunda ücretsiz üyelik oluşturmak yalnızca kampanya dönemlerinde mümkündür. Bazı zamanlarda Netflix kullanıcılarına bir ay ücretsiz deneme sürümü tarzında kampanyalar yapabilmektedir. Ancak bunun haricinde ücretsiz bir Netflix üyeliği oluşturmak mümkün değildir.

Netflix paketleri kaç kişilik?

Abonelik planına bağlı olarak Netflix paketleri 1 ile 4 kişi arasında değişiklik gösterebilmektedir. Bu sayılar kullanıcıların hesap içinde açabileceği profil sayısını göstermektedir. Örneğin, Özel plana sahip bir kullanıcı hesabında aynı anda dört profil içerik izleme imkanı yakalar.

Netflix aynı anda iki kişi girebilir mi?

Standart ve Özel plana sahip kullanıcılar aynı anda aynı Netflix hesabına giriş yapabilir. Ancak her iki kullanıcının da farklı profillere giriş yapması gerekmektedir. Çünkü aynı anda aynı profile giriş yapılması halinde Netflix hata verecektir.

Netflix internete gerek var mı?

Eğer daha önceden telefon, tablet ya da bilgisayarınıza indirdiğiniz bir içerik varsa internetsiz bir şekilde izleyebilirsiniz. Ancak öncesinde indirmeyi gerçekleştirmediyseniz Netflix içeriği oynatmak için internet bağlantısına ihtiyaç duyacaktır.

Netflix Üyelik Paketleri Nelerdir?

Dünyanın en çok tercih edilen dijital yayın platformlarından olan Netflix, kullanıcı kitlesini geniş tutmaya çalışıyor. Bundan dolayı Netflix, çok çeşitli üyelik paketleri üzerinden hizmet veriyor. Netflix üyelik paketleri, platformda fiyatlandırma konusunda çeşitlilik olmasını sağlıyorlar. Bunun yanı sıra birbirinden farklı özelliklere sahip olan Netflix paketleri, platformu kullanan kişilerin kendi ihtiyaçlarına hitap eden Netflix üyelik paketini kolay bir şekilde tespit etmelerini sağlıyorlar.

Netflix aylık üyelik ücreti, kullanılan Netflix paketine göre değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı Netflix’e üye olurken Netflix üyelik paketleri hakkında bilginiz olması gerekiyor. 2023 yılında abone olabileceğiniz Netflix üyelik paketleri şu şekildedir:

Netflix Temel Plan Özellikleri

Özellikler Netflix Temel Plan
Aynı anda izlenebilen cihaz sayısı 1
İnternetsiz kullanım için içerik indirilebilecek cihaz sayısı 1
Maksimum çözünürlük 480p
Dizi ve film izlenebilecek cihazlar Bilgisayar, tablet, telefon ve televizyon
Mobil oyunlara erişim Netflix’in sunduğu tüm mobil oyunlar
Netflix Temel Plan fiyat 63,99 TL

Netflix’in sunduğu en uygun fiyatlı plan “Temel plan” olarak ifade edilmektedir. Üç abonelik türü arasından en düşük fiyat bu plandadır. Bu nedenle özellik olarak en az avantajlı olan paketin de Temel plan olduğunu söylemek yanlış olmaz. Fakat en uygun fiyatlı paket olmasından dolayı Netflix üyelik paketleri içerisinde en çok tercih edilen paketlerin başında “temel plan” gelmektedir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Deprem bölgesi ek MTV'den muaf mı? Deprem bölgesi MTV ek vergi ödeyecek mi? MTV kimler muaf 2023?

Aylık 63,99 TL fiyata sahip olan Netflix Temel plan, aynı anda yalnızca tek kullanıcıya kullanım imkanı tanımaktadır. Bu da sadece bir profil oluşturabileceğiniz anlamını taşır. Ayrıca internetsiz dizi ve film izlemek için indirmeyi de tek cihaza yapmak mümkündür. Buna ek olarak maksimum çözünürlük 480p olarak ifade edilmektedir.

Tüm Netflix aboneliklerinde olduğu gibi bu planla platformda yer alan bütün içeriklere erişim sağlamak mümkündür. Bunların arasında diziler, filmler ve video oyunlarını sayabiliriz. Ayrıca bilgisayar, tablet, telefon ve televizyon üzerinden platforma erişim sağlayabilirsiniz.

Netflix Standart Plan Özellikleri

Özellikler Netflix Standart Plan
Aynı anda izlenebilen cihaz sayısı 2
İnternetsiz kullanım için içerik indirilebilecek cihaz sayısı 2
Maksimum çözünürlük 1080p
Dizi ve film izlenebilecek cihazlar Bilgisayar, tablet, telefon ve televizyon
Mobil oyunlara erişim Netflix’in sunduğu tüm mobil oyunlar
Netflix Standart Plan fiyat 97,99 TL

Netflix’in orta ücretli planı olan Standart plan, Temel plana göre daha fazla avantaja sahiptir. Görüntü kalitesi ve kullanıcı sayısı gibi özellikler bu planda artış göstermektedir. Ancak birkaç konuda Özel plana göre daha az avantajlı özelliğe sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Aylık 97,99 TL fiyata sahip olan Netflix Standart plan, aynı anda iki kişiye kadar kullanım imkanı sunar. Bir başka deyişle hesapta iki profil oluşturmak mümkündür. Üstelik internetsiz dizi ve film izlemek için indirme imkanı da iki cihazda sunulmaktadır. Buna ek olarak maksimum çözünürlük 1080p yani FHD olarak ifade edilmektedir.

Tabii ki Netflix’te yer alan tüm içerikler bu planda da kullanıma sunulmaktadır. Bunların arasında film, dizi ve mobil oyunlar sayılabilir. Üstelik bilgisayar, tablet, telefon ve televizyondan içerikleri izlemek mümkündür.

Netflix Özel Plan Özellikleri

Özellikler Netflix Özel Plan
Aynı anda izlenebilen cihaz sayısı 4
İnternetsiz kullanım için içerik indirilebilecek cihaz sayısı 4
Maksimum çözünürlük 4K Ultra HD
Dizi ve film izlenebilecek cihazlar Bilgisayar, tablet, telefon ve televizyon
Mobil oyunlara erişim Netflix’in sunduğu tüm mobil oyunlar
Netflix Özel Plan fiyat 130,99 TL

Netflix’in en yüksek kaliteli görüntüsünü sunan ve en başarılı özelliklerine sahip olan Özel plan ile devam ediyoruz. Bu plan daha önce anlattığımız iki planın da üstünde bir fiyatla sunulmaktadır. Ancak en kaliteli özellikler de bu plan ile kullanıcıya sağlanmaktadır.

Aylık 130,99 TL fiyata sahip olan Netflix Özel plan, aynı anda dört kişiye kadar kullanım imkanı sunar. Böylece aynı hesap üzerinden dört farklı kişi kendine ait profil oluşturabilir. İnternetsiz dizi ve film indirmek için de dört cihaz kullanımı mümkündür. Bu planın en avantajlı yanı ise şüphesiz görüntü çözünürlüğüdür. Çünkü maksimum çözünürlük 4K yani Ultra HD olarak ifade edilmektedir.

Üç üyelik türünün arasındaki en pahalı abonelik türünde de tüm içeriklere erişim imkanı tanınmaktadır. Ayrıca televizyon, tablet, telefon ve bilgisayardan içeriklere erişmek mümkündür. Fakat bu planın en yüksek aylık ücrete sahip olduğunu bir kez daha belirtmek gerek.

Yorum yapın

en iyi