Mine Geçili Kimdir? Mine Geçili Nereli Ve Kaç Yaşında?

Mine Geçili Kimdir? Mine Geçili Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Mine Geçili Kimdir? Mine Geçili Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Mine Geçili Kimdir?

Müzisyen ve Türk Sanat Müziği ses sanatçısı olan Mine Geçili Bitmez, 1980 yılında Amasya’da doğmuştur. Tam adıyla Mine Geçili Bitmez, aslen Tokat Zilelidir ve müzik kültürüne sahip köklü bir aileden gelmektedir. Anneannesinin Aşık Veysel’in öğrencisi olduğunu ifade ettiği bir röportajında belirtmiştir. Lise yıllarında Samsun Belediye Konservatuvarı ve Samsun Musiki Cemiyeti’nde keman ve ses eğitimi almıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmuştur.

2003 yılında Türk Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “Yılın Zeki Mürenleri ve Safiye Aylaları” adlı ses yarışmasında 3. olmuş ve ardından 2004 yılında Bursa Belediye Konservatuvarı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Zeki Müren Ses Yarışması”nda birinci olmuştur. Aynı yıl, Ayışığı grubunun vokalisti olarak birçok ülkede başarılı konserler vermiştir.

Müzik kariyerinde önemli adımlar atan Mine Geçili Bitmez, 2010 yılında Zeki Müren bestelerinden oluşan “Gece Kirpikli Kadın” adlı albümünü müzik piyasasına sunmuştur. Ayrıca “Bir Ömrün Şarkıları”, “Mine’l Aşk” ve “Hediye” isimli albümleri ile müzik hayatına devam etmiştir.

İşte Mine Geçili Bitmez’in Albümleri:

2010 – Gece Kirpikli Kadın
2013 – Bir Ömrün Şarkıları
2014 – Mine’l Aşk
2015 – Hediye
2017 – Alacalı Sevda
2018 – Neydi O Akşam

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

Dikkatini Çekmedi mi ?  Yağlı güreşçi Ali İhsan Batmaz kimdir? Ali İhsan Batmaz kimdir?

Yorum yapın

en iyi