Memur zammı açıklandı! Memur zammı ne kadar oldu, yüzde kaç arttı? Memur ve emekli memur maaşları ne kadar oldu, kaç TL?

Memur Zammı yüzde kaç arttı ve memur emeklisi ne kadar maaş alacağı gündeme geliyor. Memur zamları açıklanmasının ardından, memur maaşları en düşük ve en yüksek ne kadar olduğu merak ediliyor. Memur zammı ne kadar oldu, yüzde kaç arttığı araştırılıyor. Memur ve emekli memur maaşları ne kadar oldu, kaç TL sorusuna yanıt aranıyor. Memur zammı ne kadar oldu, yüzde kaç arttı? Memur ve emekli memur maaşları ne kadar oldu, kaç TL? Detaylar haberimizdedir…

Hükümet, memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme zammı için yeni teklifini sundu. 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen memurlara, 2024’te yüzde 15+10, 2025’te ise yüzde 6+5 olmak üzere toplamda yüzde 36 zam teklif edildi. Kamu işvereninin hafta başında verdiği ilk teklif ise 2024’te yüzde 14+9, 2025’te ise yüzde 6+5 idi.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos’ta başlayan süreç devam ediyor. Hükümet 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen memurlara, toplamda yüzde 34 zam teklif etti. Memurlar bu oranı yetersiz bularak teklifin revize edilmesini isterken, taraflar bugün bir kez daha bir araya gelecek. Bugün hükümetin yeni teklifini açıklayacak olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantı öncesi açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, “İnşallah süreç tüm paydaşları memnun edecek şekilde, sağduyu, ortak akıl ve uzlaşma içerisinde karara bağlanacak.” dedi.

Bakan Işıkhan, bugün gerçekleştirilecek toplantı öncesi açıklamalarda bulundu. Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, Kamu İşveren Heyetinin yeni teklifini bugün vereceğini bildirdi.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Icardi neden yok? Icardi neden oynamıyor (F. Karagümrük)?

Bakan Işıkhan, yürüttükleri toplu sözleşme görüşmelerinin kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını ilgilendiren oldukça geniş ve kapsamlı içeriğe sahip karar süreçleri olduğunu söyledi. Belirlenecek mali ve sosyal hakların yaklaşık 6 milyon kişiyi ve ailesini yakından ilgilendirdiğini belirten Işıkhan, şöyle konuştu:

“Böylesine önemli bir süreci hassasiyetle yürütmemiz gerekiyor. Bilindiği gibi, 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerini 1 Ağustos itibarıyla başlatmıştık. Sürecin başında sendika ve konfederasyonlarımız, Kamu İşveren Heyetimize kamu çalışanlarımızın mali ve sosyal haklarını içeren 936 talep ilettiler. Çalışma takvimi doğrultusunda 11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifiyle ilerleyen görüşmelerde kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresi de yapıldı. Tüm tekliflerin tasnif ve ön müzakerelerinin tamamlanmasıyla görüşmelerde büyük önem taşıyan müzakere aşamasına geçilmiş oldu. Şu anda müzakereleri sürdürüyoruz.”

Memur zammı Memur Sen Memur Zam Gündem Finans Ekonomi Haberler

Yorum yapın

en iyi