MBPS Nedir? Hızı kaç Olmalı ?

MBPS nedir:MBPS (Mega Bits Per Second), saniyede aktarılan megabit veri sayısıdır. MB olarak kısaltılmıştır. MB kısaltması “saniyede megabit” anlamına gelir. Bu, internet bant genişliğinin bir ölçüsüdür. Basitçe söylemek gerekirse, bant genişliği internet bağlantınızın indirme hızıdır. MBPS veya MB’nin ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz çünkü bu kısaltma birçok yerde karşımıza çıkıyor. Günlük hayatımızda kullandığımız ve birçok konuda karşılaştığımız bazı kısaltmaların ne anlama geldiğini öğrendiğimizde bizi çok şaşırtıyor. MBPS bunlardan biri.

Öncelikle MBPS nedir, internet için ödediğiniz ücrete, sunulan kampanyalara ve diğer özelliklere baktığınızda telefon, tablet, bilgisayar gibi iletişim araçları nelerdir diye sorarak başlarsanız, internet hızı nedir ve hız vardır. MBPS, Saniyede Mega Bits‘in kısaltması olduğunda, Türkçe’de saniye başına megabit anlamına gelir. Aynı zamanda sahip olduğunuz ve kullandığınız internetin hızını da gösterir.

MBPS nedir sorusunun cevabını desteklemek için bir örnek vereyim. İnternetten bir şarkı indirmek istediğinizi varsayalım. Web sitesine gidin ve şarkı dosyasını bilgisayarınıza indirmek için düğmeye tıklayın. Dosyaların indirilme hızı bant genişliğinize bağlıdır. Bu bant genişliği megabit/saniye (Mbps) cinsinden ölçülür.

Genel olarak, internet hizmetinizin Mbit/sn’si ne kadar yüksekse, internetten o kadar hızlı dosya indirebilirsiniz. Buradaki “indirme” sözcüğü, yalnızca internetten cihazınıza bir şey (MP3 dosyaları, filmler, vb.) kopyalamak anlamına gelmez. Web‘de gezinmek için tarayıcınıza dosya indirmeniz de gerekir. Kampanya sayfasını görüntülerken verileri indirirseniz, ne tür bir bilgisayar, cep telefonu veya tablete giriş yaptığınız önemli değildir. Bant genişliği ne kadar yüksek olursa, dosya indirme işlemi o kadar hızlı olur.

Bir örnekle daha net bir açıklama yapmak istiyorum. Diyelim ki 100 TL ödediniz. Diyelim ki 8 Mb internet yetkiniz var diyor. Bu, konuma, bölgede internet kullanan müşteri sayısına ve modem özelliklerine göre değişebilir. Bulunduğunuz bölgede bankalar, postaneler, büyük şirketler ve benzeri kurumlar varsa çok şanslısınız. İnternet gibi üstün güce sahip alanların çevresinde genellikle büyük siteler ve kuruluşlar bulunur.

Dikkatini Çekmedi mi ?  İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 2 Ocak 2024 İstanbul su kesintisi listesi!

16 MBPS nedir?

Artık MBPS nedir sorusu çözüldüğüne göre bir sonraki soruya geçelim ve 16 MBPS nedir sorusunun cevabına geçelim. İnternet hizmetleri sağlayan kuruluşlar genellikle 8 veya daha yüksek internet hızları sunar. Yukarıda belirtildiği gibi, mevcut internet hızları yerel altyapınıza bağlı olarak değişebilir. MBPS internet hızıdır, saniyede 16MBPS hızında 16MBPS hızında internette gezindiğiniz anlamına gelir. Bu zaman zaman değişebilir. Örneğin bir apartman dairesindeyseniz ve insanlar video izlerken öğrenciler ders alıyorsa yani kullandığınız altyapı yoğunsa biraz yavaşlama yaşayabilirsiniz.

Bu nedenle, bazı kişiler, kullandıkları internette sorun olması durumunda ödediklerinden daha düşük hizmet aldıklarını bildirdi. Yani telefonda internet hızınızı artırmak istediğinizi söylüyorsanız ve bunun üzerinde para ödüyorsanız, altyapınızın buna uygun olup olmadığını sormak veya biraz yapabileceğinizi bize göstermek isteriz. Araştırma. Mevcut hizmetiniz 16MBPS gösteriyorsa, hızınızı kontrol etmek ve çok düşükse faturanızı azaltmak için şimdi bir hız testi oluşturun. Veya hatları değiştirmelerini isteyin.

8MBPS ve 16MBPS arasındaki fark nedir?

MBPS nedir? Şimdi biraz anladığımıza göre, hızdaki farkı açıklamaya çalışalım. İnternet üzerinden bir firma ile sözleşme yapmayı düşünen ya da haklarından memnun olmayan okuyucular aşağıdaki gibi sorulara cevap arayabilirler: B. 8 MBPS ile 16 MBPS arasındaki fark nedir? Biz sizler için cevaplayalım.

8MBPS‘de (internet hızında) saniyede 1MB, 16MBPS’de saniyede 2MB indirebilirsin. Diyelim ki 2GB‘lık bir dosya indiriyorsunuz. Bu işlem 16 MBPS‘de daha hızlıdır ve gecikme süresinin yarısı kadardır.

Evde okuyan bir öğrenci, internet problemi olan bir profesyonel veya başka bir nedenle internet hızı düşük olan biri değilseniz, 8 MBPS yeterli olabilir. Bunun dışında müşteri hizmetlerini arayıp gerekirse hızınızı artırmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Bu çok önemli bir ünlem işareti. Daha önce de söylediğim gibi sadece altyapınız hızını artırmıyorsa ücretlerinizi artırın. Elbette müşteri hizmetlerine güvenmek normaldir, ancak bir iş bulmayı ve altyapı hakkında bilgi edinmeyi unutmayın.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Yılmaz Karakoyunlu kimdir? Yılmaz Karakoyunlu hayatı ve biyografisi!

Tüm telefonların dosya limitleri olduğunu ve kısaltma olarak MB kullanıldığını kısaca belirtmek istiyorum. Megabaytları megabitlerle karıştırmayın. Telefonunuzun kaç megabit olduğunu sorabilirsiniz ama internet hızınızın kaç megabit olduğunu öğrenebilirsiniz. Megabyte’ın kısaltması MB’dir ve megabit için MB kullanılır.

MBPS ile İndirme hızını daha net bir şekilde hesaplamak için;

  • Öncelikle hız testi yapın ve diyelim ki hız testi sonucu 24 çıktı (ki bu gayet iyi bir rakam eğer çok daha fazlası için ödeme yapmıyorsanız)
  • İndirmek istediğiniz dosya da 200 MB diyelim.
  • 8 MBPS bir megabit eşit olduğunu belirtmiştik yani 200*8=1600
  • 1600/24= 66 gibi küsüratlı bir rakam çıkıyor ve bu da bir dakikadan biraz fazla demek oluyor. Bu şekilde hesaplama yapıp ne kadar internet hızına sahip olmanız gerektiğini de biraz olsun anlayabilirsiniz.

Ne kadar çok hız testi sonucu alırsanız interneti o kadar hızlı ve özgürce kullanabilirsiniz. Bu MBPS indirme hızı şirketin hizmetine göre de değişiklik gösterebiliyor bu nedenle komşularınıza hangi şirketi kullandıklarını ve ne kadar hizmet aldıklarını sormak en net sonuçları verecektir.

Mbps’nin ne olduğunu açıklamaya çalıştım.   Umarım faydalı olmuştur.. Biblog Takip etmeye devam edin..

Yorum yapın

en iyi