MasterChef All Star Rıfat Yurttaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Eğitimi ne? Uzmanlık alanı ne? Evli mi? – HY Gazete

MasterChef All Star kadrosuna girmeye hak kazanmasının ardından, eski MasterChef yarışmacısı Rıfat’ın kim olduğu merak edilmeye başlandı.

Rıfat Yurttaş kimdir?

1992 yılında İzmir’de dünyaya gelen Rıfat Yurttaş, küçüklüğünden beri yemek yapmaya merak duymuş. Bu merakı ailesi tarafından yadırganan Rıfat, bu ilgisini üniversite hayatına kadar amatörce kendi kendisine geliştirmeye çalışmış.

Hukuk Fakültesini kazanan MasterChef All Star Rıfat, gizlice gastronomi bölümü mülakatlarına kaydını yaptırdı. Böylece amatör olarak sürdürdüğü yemek yapma merakını, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nü kazanarak ile akademik seviyeye çıkardı.

 Okul sürecinde Michelin yıldızlı şeflerden eğitim alan yarışmacı, Türkiye’nin en iyi restoranları ve otellerinde staj yaparak deneyim kazandı.

Genç aşçı, üniversite mezuniyeti sonrasında ustalık ve usta öğreticilik belgelerini aldı. Meslek edindirme kurslarında eğitmen şef olarak yüzlerce aşçı yetiştirdi. Sağlıklı beslenme ve zeytinyağlılara yönelen ilgisi neticesinde beslenme koçluğu yapmaya, glutensiz ve laktozsuz yemekler üretmeye, satmaya ve workshoplar düzenlemeye başladı.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Ne gemiler yaktım Halil kimdir? Yusuf Akgün kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Yorum yapın

en iyi