Masterchef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Keledoş hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Keledoş hazırladı. Peki, Keledoş nedir? Keledoş nasıl yapılır? Keledoş nedir?
KELEDOŞ TARİFİ!
Ağrı’nın en meşhur yemeklerinden biri olan Keledoş, döğülmüş buğdayla yapılır. Baharat ağırlıklı ister acılı ister acısız yenilen muhteşem yemek olan keledoş Ağrı halkının vazgeçilmez yemeklerindendir.
Keledoş Malzemeleri Nelerdir
Kavurma eti
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı den (Döğme)
Yarım su bardağı yeşil mercimek
İki avuç ak pancar
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı kurut
Keledoş Nasıl Yapılır
Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Pişmesine yakın yeşil mercimek konur, hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur. 10-15 dakika kaynatılır. Malzeme iyice pişer, ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan indirilir, üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra servis yapılır.
Kaynak:Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü


