Jane Birkin kimdir? Jane Birkin vefat mı etti? Jane Birkin nereli kaç yaşında? Jane Birkin hayatı biyografisi – HY Gazete

Jane Birkin Kimdir?

14 Aralık 1946 Londra doğumlu Jane Mallory Birkin, çıkışını, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye alan 1967 yapımı ‘Blow Up’ filmiyle yaptı. Aralarında, Alain Delon ve Romy Schneider ile birlikte yer aldığı ‘Sen Benimsin’ (1968) ve John Guillermin’in yönettiği Nil’de Ölüm’ün de yer aldığı Nil’de Ölüm’ün bulunduğu, yaklaşık 70 filmde rol alan sanatçıdır. Ayrıca 1975’te ise eşi Serge Gainsbourg’un ‘Je t’aime… moi non plus’ filmindeki rolüyle Cesar’ Ödülülleri’nde en iyi aktris seçildi. Jane Birkin 2007 yılında ‘Boxes’ filmi için ilk kez yönetmen oldu.

Hayatı:

Birkin’in sanatı kadar Serge Gainsbourg ile inişli çıkışlı ilişkisi de konuşuldu. Bir film setinde tanışan ikili birlikte sinema ve müzik alanında pek çok işe imza attı. 1969 yılında, Gainsbourg ile birlikte seslendirdiği ‘Je t’aime… moi non plus’ şarkısı, cinsel içeriği sebebiyle pek çok ülkede yasaklandı, ancak Birkin’in ününe ün kattı.

Birkin, stiliye moda dünyasına da damgasını vurdu. Fransız moda markası Hermès, 1984 yılında Birkin’den ilhamla tasarladığı çantaya ‘Birkin’ adını verdi.

Birkin iki Agatha Christie filmi olan Death on the Nile ve Evil Under the Sun filmlerinde rol aldı ve Baby Alone in Babylone, Amours des Feintes, Lolita Go Home’un da içinde olduğu birçok albüm yaptı. 1992’de Victoires de la Musique ödüllerinde Yılın Kadın Sanatçısı ödülünü kazandı. Jane Birkin müzik ve sinema hayatı dışında göçmen hakları ve AIDS gibi konularda derneklerle çalışmalar yaptı. Bosna, Ruanda ve Filistin’i ziyaret ederek çocuklarla ilgilendi. 2001’de İngiliz Kraliyet Nişanı’nı kazandı.

1965’ten 1968’e kadar James Bond filmlerinin bestecisi John Barry ile evliydi. Kızları Kate Barry 1967’de doğdu. En büyük aşkı Serge Gainsbourg ile Slogan filminin setinde tanıştı. Yıllar boyunca birlikte hem müzik hem film yaptılar. 1980’de ayrılmalarına rağmen dostlukları devam etti. Bu ilişkiden kızı ünlü oyuncu Charlotte Gainsbourg doğdu. 1982’de de yönetmen Jacques Coillon’dan üçüncü kızı Lou Doillon dünyaya geldi.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Nazi Terkin kimdir? Nazi Terkin nereli ve kaç yaşındadır?

Yorum yapın

en iyi