İngiltere Tır Şoförü Alım Şartları

Birleşik Krallık hükümetinin AB’den ayrılmasıyla birlikte, yerli ağır hizmet şoförlerinde başgösteren bir kıtlık var. Hükümet üç aylık geçici vize başvurusunda bulunabilir. İngiltere’de tır şoförü alımı için gerekli şartlar henüz İngiliz Büyükelçiliği tarafından açıklanmamış olsa da İngiltere’de tır şoförü ve ağır vasıta şoförü olabilmek için yerine getirilmesi gereken birkaç şey var. koşullar. İngiltere Tır Şoförü Alım Şartları Nedir?

Uzman ekibimizle iletişime geçin. Her türlü vize başvuru süreci için gerekli çalışmaları başlatarak, başvurunuzun mevzuata uygun ve doğru bir şekilde işleme alınmasını sağlayabiliriz.

yurtdışı tır şoförü

İngiltere Tır Şoförü Başvurusu

İngiltere tır şoförlüğü başvuruları için İngiltere Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmaktadır. Gerekli vize evraklarına ek olarak ağır vasıta şoförü olarak eğitim için gerekli evrakları da hazırlamanız gerekecektir.

Tır şoförü başvurusu yapmak için;

  • İngiltere’de geçerli ehliyet (başvuru sahipleri ehliyetlerini, İngiltere’de ehliyetiyle değiştirebilir)
  • Seyahat edilecek ülkeler için uluslararası sürüş izni alınması gerekir.
  • Sürücü mesleki yeterlilik sertifikası (CPC) kartı alınmalıdır.
  • Güncelliği olan pasaport belgesi
  • Sağlık belgesi
  • Tıbbi test (tıbbi muayeneden geçildiğine dair belgeler). Bunun için DVLA formu doldurulması gerekir.
  • Teori testi (teori eğitimi ve testi için, çalışılacak firmadan kaynaklar temin edilir)

Ayrıca uygulamalı eğitim şart. CPC sürücü testini geçtikten sonra, ayrıca her beş yılda bir 35 saatlik bir tazeleme kursu tamamlamanız gerekir. Büyük araçlar için uygulamalı eğitim. 5 gün sürer. Ancak lisans sahiplerinin süreç boyunca 8-10 haftalık bir eğitim süresi vardır.

Büyük araç sürücü belgesinin alınması. Buna bağlı olarak farklı araç ağırlıkları ve farklı ehliyet türleri bulunmaktadır. römorkörle ve römorkör sürüş seçeneği de mevcuttur.

İngiltere Tır Şoförü Arıyor mu ?

Pandemi sürecine ek olarak İngiltere hükümeti, İngiltere’nin AB’den çıkmasının ardından ağır vasıta sürücüleri arasında büyük aksaklıklar yaşamaya başladı. Bu yüzden tedarik zincirini aksatmamak için İngiltere Büyükelçiliği, İngiltere’nin tır şoförleri aradığına dair bir açıklama yaptı.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Emeklilere 5 bin TL ne zaman verilecek? Emeklilere 5 bin TL ödemesi hangi tarihte yapılacak?

İngiltere’de geçici vize başvurusu yapan 10 bin 500 kişiye geçici vize vereceklerini duyan Türk vatandaşları, İngiltere’de tır şoförü satın alma koşulları konusunu araştırmaya başladı. AB vatandaşları Birleşik Krallık’ta çalışma haklarını kaybettikleri için Birleşik Krallık’ta ağır yük şoförü sıkıntısı yaşanıyor.

Ağır vasıta kullanmak için 18 yaşından büyük olmanız ve geçerli bir Birleşik Krallık ehliyetine sahip olmanız gerekir. Bu nedenle Türk vatandaşlarının gerekli şartları yerine getirebilmesi için İngiltere sürücü belgesine geçiş yaparak 18 yaş sınırını doldurmuş olması gerekmektedir.

İngiltere Tır Şoförü Başvuru Formu

İngiltere’de tır ve tır şoförlüğü işlerine başvuran Türk vatandaşlarının, gerekli vize başvuru belgeleriyle birlikte İngiltere tır şoförü başvurusu hazırlaması gerekmektedir.

Vizenizin onaylanması için başvuru formundaki bilgileri doğru bir şekilde doldurmanız önemlidir. Tüm sorular tam olarak doldurulmalı, gerekli testler tamamlanmış ve eğitim başarılı olmalıdır. Bu belgeler vize başvurusu yapılırken de elçiliğe sunulur.

Vize başvurusu yapacak olanlar;

  • Tır şoförü başvuru formu
  • Biyometrik olarak hazırlanmış 2 adet fotoğraf
  • Varsa eski vizelerin kopyaları ve güncel pasaportta 2 yan yana boş sayfanın fotokopisi
  • İngiltere’ye seyahat amacını belirten dilekçe
  • İngiltere’de ne kadar kalınacağına dair konaklama bilgileri

İngiltere’de kaldığınız süre boyunca bankada kendinizi geçindirecek kadar paranız olduğundan emin olun. Başvuru sırasında bir banka dekontu da verilecektir. Başvurunuzun onaylanması için tüm belgelerin eksiksiz olarak sunulması önemlidir.

İngiltere Tır Şoförü Başvurusu Nasıl Yapılır?

İngiltere’nin ağır vasıta şoförü açığını kapatmak için verdiği 3 aylık geçici sürücü vizesi arayan Türk vatandaşları, İngiltere’de tır şoförlüğüne nasıl başvurulacağı konusunda bilgi arıyor.

İngiltere için Schengen vizesi gerekli değildir. Birleşik Krallık’ta bir kamyon şoförünün satın alma koşulları, eksiksiz ve doğru belgelerin ve doğru bilgi beyanlarının sunulmasına tabidir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  TOKİ Emlak Vergisi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tır şoförü başvurusu yapılırken;

  • Evrakların birbiriyle tutarlı olmasına dikkat edilmelidir.
  • Vize başvuru formu dikkatli ve eksiksiz doldurulur.
  • Vize harç ücreti ödenir ve belgesi vize başvuru dosyasına konur.

İngiltere geçici tır şoförü vizesi için başvuruyorsanız, normal vize belgelerinize ek olarak, ağır vasıta kullanmak için gerekli olan tüm testleri, sürüş alıştırmalarını ve test sonuç belgelerini de vize başvuru dosyanıza eklemelisiniz.

İngiltere Tır Şoförü Başvurusu Nereden Yapılır?

İngiliz tır şoförlüğü başvurusu nereye yapılır sorusu, elçiliğin geçici vize beyannamesi nedeniyle birçok Türk vatandaşının da ilgisini çekti.

Tüm standart vize belgelerinin yanı sıra, Ağır Vasıta Sürücüleri için başvuru belgelerini hazırlayan İngiliz Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğuna tüm başvurular yapılır.

Başvuru sırasında vize ücretinin yatırılmış olması ve dekontunun başvuru evraklarına eklenmesi gerekmektedir. Sunulan başvuru, uygun kişi için vize başvurusunun onaylanması için Elçilik veya Konsolosluk tarafından dikkatlice incelenecektir.

Başvuruları kabul eden tek kurum İngiltere Büyükelçiliği veya Konsolosluğu’dur. Bir vize başvurusunun incelenip onaylanması ortalama 15-20 gün sürmektedir.

Değerlendirme süreci; evrakların eksiksizliği, konsolosluk dönemi ve resmi tatil günlerine göre değişiklik gösterebilir. Vize başvurunuz onaylanırsa pasaportunuza onay damgası işlenerek ilgili kişinin adresine PTT aracılığıyla gönderilecektir.

İngiltere Kamyon Şoförü Başvurusu

İngiltere’nin AB’den çıkmasıyla birlikte, ülke içinde ve Birleşik Krallık hükümetinde büyük sürücü sıkıntısı yaşandı. Kısa süreli vizelerle bu sorunu çözmek için 3 aylık ehliyet vermeye başladık.

Türk vatandaşları ve diğer ülke vatandaşları İngiltere’de tır şoförü olabilmek için tüm şartları yerine getirmek zorundadır. 3 aylık İngiltere tır şoförü alma şartları İngiltere Büyükelçiliği tarafından yayınlandı.

ngiltere Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada;

  • 5bin akaryakıt tankeri ve gıda kamyonu sürücüsü için, aralık ayı sonuna kadar geçici vize verilecektir.
  • Standart vize evraklarının yanında ağır vasıta, kamyon ve tır sürücü belgesine ihtiyaç vardır.
  • Gerekli eğitimler, İngiliz Hükümeti tarafından istenen testler de yine başvuru dosyasına konmalıdır.
Dikkatini Çekmedi mi ?  Survivor 26. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Nereden izlenir?

Tır şoförlüğü başvurusunda bulunurken verdiğiniz bilgilerin tutarlı olması, tüm bilgilerin doğru olması, hazırladığınız belgelerin güncel ve eksiksiz olması başvurunuzun kabulü için esastır.

İngiltere Kamyon Şoförü Maaşı

İngiltere’de kamyon şoförü alımını araştıran Türk vatandaşları, ağır yük ve kamyon şoförü gelirlerini de araştırdı. Ticari sürüş talimatı bilgilerini uygulayan sürücüler, yerel yollar. 3 ton veya daha fazla, genellikle 6 tekerlekli veya daha fazla olan kamyonlar, malzemeleri varış noktalarına taşımak için kullanılır.

İngiltere kamyon şoförü maaşı, belli özelliklere göre farklılık gösterir. Buna göre;

  • 3 yıldan az deneyime sahip kamyon sürücüleri, yılda ortalama 24bin Euro kazanır.
  • 4 ila 9 yıllık deneyime sahip orta kariyerli kamyon şoförleri, ortalama 29bin 400 Euro kazanç sağlar.
  • 10 ila 20 yıllık kamyon şoförleri, ortalama 48bin 700 Euro kazanır.
  • 20 yıldan fazla deneyimi olan kamyon şoförleri ise, ortalama 52bin 300 Euro kazanç sağlar.

Ayrıca, ulaşım ve diğer faydalar dahil ortalama yıllık gelir. Büyük sürücünün deneyimine, becerisine, cinsiyetine ve konumuna bağlıdır. İngiltere’de sadece erkek ağır yük şoförleri değil, aynı zamanda kadın ağır yük şoförleri de var.

İngiltere’de kamyon şoförleri ne kadar kazanıyor?

İngiltere’de yıllık 28bin 288 Euro yıllık maaş alınırken; en yüksek maaş yıllık 34bin 953 Euro ve en düşük yıllık maaş 22bin 796 Euro’dur.

Yorum yapın

en iyi